Grigiškių „Šaltinėlis“ 5 metų sukaktį minės folkloro švente

Sekmadienį, rugsėjo 28-ąją, Grigiškių kultūros centre šventė. Čionykštis folkloro ansamblis „Šaltinėlis“ švenčia 5 metų sukaktį. Regis nedaug, bet daugiakultūrėje aplinkoje, kokia yra Grigiškėse, tai nemažai. Ir viskas pačių ansamblio narių bei kolektyvo vadovės, ilgametės kultūros darbuotojos Marinos Bruzgulienės pastangomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:01 PM

Pasak M.Bruzgulienės, prieš 5 metus į kolektyvą susibūrę folkloro mėgėjai ansamblį pavadino „Šaltinėliu“ todėl, kad mano, jog liaudies daina, muzika, lydinti žmogų nuo lopšio per visą gyvenimą darbuos, varguos, džiaugsmuos bei šventėse buvo ir yra lyg tas tyras nesenkantis šaltinėlis. Pasiruošti koncertui reikia įdėti nemažai darbo, nes stengiamasi dainuoti autentiškai, tarmiškai.

„Deja, nors dauguma mūsų dar turi išlaikę šaknis savo gimtinėse įvairiuose Lietuvos regionuose, tačiau ne visi išlaikę savo tarmę. Mūsų kolektyvas unikalus tuo, kad jame lietuvių liaudies dainas traukia ir kitų tautybių žmonės. Todėl ne visada pavyksta gražiai tarmiškai sudainuoti. Bet stengiamės, daug repetuojam“, – pasakoja M.Bruzgulienė.

Į sekmadienį 14 val. Grigiškių kultūros centre rengiamą šventinį koncertą – folkloro šventę „Mane išlingavo balta matušėlė“, sugužės ne tik vietos kolektyvai, bet atvyks ir iš toliau. Savo bičiulius ir bendražygius sveikins Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos „Spalgena“ (vad. Dalia Mockevičienė), Trakų Vokės Trakų dvaro „Vija“ (vad. Arvydas Kirda), Žiežmarių kultūros centro Ringailių (vad. Aldona Kamantauskienė). Jų sveikinimams pritars ir savi – Grigiškių kultūros centro liaudiškos muzikos ansamblis „Gryčia“, vadovaujama Roberto Petkevičiaus.

Koncertas bus tarsi pasakojimas, bylojantis apie žmogaus gyvenimą nuo gimimo iki subrendimo. Čia tilps ir smagios dainos, palydimos trankių šokių, ir liūdnesnės melodijos. Kaip ir pats žmogaus gyvenimas...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.