Klaipėdos teatro premjeroje – juokinga laidotuvių tragedija

Klaipėdos Žvejų rūmuose penktadienį ir šeštadienį pristatoma pirmoji Klaipėdos dramos teatro sezono premjera – režisieriaus Alvydo Vizgirdos spektaklis „Po atsisveikinimo“ pagal šiuolaikinės prancūzų dramaturgės Yasminos Reza pjesę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 2:57 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:59 PM

„Po atsisveikinimo“ – debiutinė rašytojos Y.Reza pjesė. Po tėvo laidotuvių pagal jo paties pageidavimą  šeimos žemėje, susirenka giminės. Broliai ir seserys, meilužiai, vyrai ir žmonos susitinka gedulingoje lapkričio ryto pilkumoje. Gedulas suteikia jiems išskirtinį statusą – keletui valandų jie tampa visiškai izoliuoti nuo viso likusio pasaulio. Tai akimirka, kai velionis dar beveik fiziškai jaučiamas šalia, o gyvieji lieka keistame plyšyje tarp nebūties ir kasdienybės, tarp netekties ir gyvenimo. Kaip apie savo pjeses sako pati dramaturgė, –  vyksta tikrų tikriausia juokinga tragedija.

Rusų kilmės Irano inžinieriaus ir vengrės smuikininkės šeimoje gimusi dramaturgė pažintį su teatru pradėjo Paryžiaus konservatorijoje, kur studijavo aktorinį meistriškumą. Baigusi konservatoriją su pagyrimu, ėmėsi rašyti pjeses ir jau pati pirmoji, parašyta 1987 m., pelnė jai prestižinę Prancūzijos Moliere'o premiją.

Populiarumo susilaukė kita jos pjesė – „Menas“ (1994). Ji buvo išversta į daugiau nei 30 pasaulio kalbų ir buvo apdovanota visomis trimis svarbiausiomis pasaulyje teatrinėmis premijomis. Dar labiau pasisekė J. Rezos pjesė „Karo dievas“, pagal kurią filmą pastatė Romanas Polanskis.

Klaipėdiečių spektaklyje vaidina Darius Meškauskas, Igoris Reklaitis, Eglė Barauskaitė, Rimantas Pelakauskas, Regina Šaltenytė ir Toma Gailiutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.