Vilniaus dokumentinių filmų festivalį užbaigė „Sėkmės metai“

Vilniaus dokumentinių filmų festivalį šeštadienį užbaigs Rimanto Gruodžio trumpo metro filmo „Sėkmės metai“ premjera. Juostos herojė - 23 metų Laima, su vyru ir dviem vaikais gyvenanti medinėje troboje. Patirtos vaikystės nuoskaudos ir nemeilė nesutrukdė Laimai susikurti savo pasaulėlio, kuriame - vyras, du vaikai.

Kadras iš Rimanto Gruodžio filmo "Sėkmės metai"
Kadras iš Rimanto Gruodžio filmo "Sėkmės metai"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:14 AM

R. Gruodis darbuojasi kine nuo vaikystės. Iš pradžių jis garsino vaidybinius filmus, vaidino televizijos ir radijo spektakliuose, po mokyklos pradėjo dirbti kino operatorių, režisierių asistentu. Nuo 1992-ųjų dirba kaip nepriklausomas kino režisierius, prodiuseris, operatorius. 1994 m. įkūrė savo filmų studiją „Periferija“. Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje 2009 m. įvyko Gruodžių filmo „Upė“ premjera, 2010 m. festivalį atidarė jų bendrai kurtas filmas „Lieknas“.

11-ajame tarptautiniame Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje šiemet išskirtinis dėmesys atiteko asmenybėms - menininkams, mokslininkams, mąstytojams, kovotojams už laisvę ir žmogaus orumą.

Nuo rugsėjo 18-osios vykęs festivalis kvietė į pažintis su filosofu Noamu Chomsky, rašytoju Michaeliu Houellebecqu, buvusiu JAV gynybos sekretoriumi Donaldu Rumsfeldu ir daugeliu kitų. Festivalio programoje parodyta per 40 dokumentinių pasakojimų.

Festivalio retrospektyvos autorius šiemet buvo garsus ukrainiečių režisierius Sergejus Bukovskis, pats apsilankęs Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.