Simfoninis orkestras kauniečiams grojo Laisvės alėjoje

Pirmadienį Laisvės alėjoje vaikštinėję kauniečiai stebėjo netradicinę akciją. Prie Kauno miesto savivaldybės vienas po kito rinkosi muzikantai ir grojo klasikinį kūrinį. Taip netradiciškai naująjį dešimtąjį sezoną pristatė Kauno miesto simfoninis orkestras.

Kauno miesto simfoninio orkestro nariai netradiciškai pristatė nająjį sezoną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno miesto simfoninio orkestro nariai netradiciškai pristatė nająjį sezoną.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Sep 29, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:32 AM

Laisvės alėja Kauno miesto simfoninio orkestro muzikantams trumpam tapo scena. Atlikėjai išsirikiavo taip, kaip paprastai groja per koncertus. Taip kauniečiai galėjo pamatyti, kaip orkestras scenoje išsidėsto pagal instrumentų grupes ir dydį. Kauniečiai smalsiai stebėjo kelias minutes trukusią muzikinę akciją ir smagiai palydėjo ją plojimais.

Naująjį sezoną rugsėjo 29-ąją orkestras pristatė ne atsitiktinai. 2004 metais būtent šią dieną Kauno miesto taryba nusprendė įsteigti šį kolektyvą.

Po netradicinio kvietimo į 10-ąjį kolektyvo sezoną orkestro vadovas Algimantas Treikauskas sakė, kad jo metu bus daug įvairių koncertų ir projektų.

Sezoną orkestras pradės spalio 3 dieną. Koncertuoti šia proga pakviestas prancūzų smuikininkas Davidas Petrlikas. Kolektyvui diriguos Modestas Barkauskas.

Spalio pabaigoje su orkestru pasirodys pianistas Paulius Rudokas ir dirigentas Martynas Staškus. Taip pat per sezoną orkestrui diriguos ir Juozas Domarkas, Modestas Pitrėnas. Lapkričio mėnesį į Kauną atvyks norvegų dirigentas Rune Bergmannas.

Gruodžio mėnesį italas tenoras Stefano Secco Kaune ne tik surengs koncertą,bet ir su orkestru įrašys savo solinę kompaktinę plokštelę.

Jubiliejinis orkestro koncertas vyks vasario 6 dieną. Drauge su muzikantais pasirodys Kauno valstybinis choras ir garsūs solistai.

A.Treikauskas džiaugėsi, kad kauniečiams galės pristatyti ir visai šeimai skirtus koncertus. Danų kūrėjai yra parašę muziką pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką „Alavinis kreivėlis“. Projekte  dalyvauja ir skaitovas.

Taip pat orkestras ketina surengti dar ne vieną į koncertą su garsiais svečiais iš Lietuvos ir užsienio. Kauniečių laukia gastrolės Norvegijoje, Suomijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.