Juokas pro ašaras - karikatūristai jau atsisveikina su litu

Dailininkų sąjungos galerijoje Vilniuje ketvirtadienį atidaroma paroda „Pinigai karikatūroje II“. Humoristinių piešinių ir karikatūrų paroda skirta būsimam Europos bendrosios valiutos – euro – įvedimui Lietuvoje 2015-aisiais.

Evaldo Vėgėlės karikatūra
Evaldo Vėgėlės karikatūra
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 2, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:13 PM

Parodoje pristatomi 27 autoriai, iš viso pateikę 119 karikatūrų. Vertinimo komisija, sudaryta iš Lietuvos banko Pinigų muziejaus ir Nacionalinės karikatūristų asociacijos „Humor Sapiens“ deleguotų atstovų, pirmenybę teikė kūrybiškumui ir originalumui, aktualumui ir atlikimo meistriškumui. Parodos tema: „Pinigai keičiasi, humoras lieka“.

Eksponuojamose karikatūrose atsispindi visuomenės nuomonių gausa dėl pasikeisiančios valiutos: vieni autoriai savo darbuose gedi ir gailisi litų, kiti ragina žvelgti filosofiškai, treti optimistiškai pasitinka euro atėjimą ir linksmai taria nacionalinei valiutai „sudie“.

Išrinkti trys geriausių darbų autoriai, kuriems parodos atidarymo metu atiteks Lietuvos banko įsteigti piniginiai prizai ir vertingos dovanos. Renginio pabaigoje vyks aukcionas, kuriame bus galima įsigyti autorinių darbų ir specialiai renginiui dedikuotų linksmų, profesionaliai nupieštų šaržų, humoristinių piešinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.