Vaikams apie „Negalima!“

Viešoji įstaiga „Laimingi žmonės“ Kaune parodė dešimtąjį savo spektaklį – šįkart premjerą vaikams „Negalima!“. Spektaklio kūrėjų – režisierės, dramaturgės Agnės Dilytės ir scenografo bei kostiumų dailininko Artūro Šimonio tandemo teigimu, tai autentiško siužeto spektaklis apie absurdiškus, neargumentuotus draudimus, kurie slopina savarankišką, kritinį žmogaus mąstymą, stabdo kūrybines iniciatyvas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 6:19 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:10 PM

„Nuo pat vaikystės susiduriame su nepaaiškintais draudimais, todėl mūsų spektaklis „Negalima!“ – tarsi protestas, kvietimas pamąstyti, diskutuoti, ar reikia tiek daug „ne“ ir „negalima“ mūsų gyvenime, – teigia A.Dilytė. – Būna atvejų, kai vaikams reikia paaiškinti, juos sudrausminti, kai jie elgiasi nederamai. Tačiau daugelis draudimų kyla dėl nekantrumo, blogos nuotaikos, nedėmesingumo, tuščių principų. Tikimės, kad tokio pobūdžio, tematikos kūriniai bent šiek tiek prisidės prie laisvesnės, kūrybiškesnės, mažiau nuolankios šiuolaikinės vaikų kartos ugdymo.“

A.Šimonis įsitikinęs, kad dažnas vaikas kasdien girdi daug nepaaiškintų draudimų: „Neik ten!“, „Vyrams verkti draudžiama“, „Mergaitės taip nesielgia“ arba „Nekišk nosies, kur nereikia!“.

„Todėl šis spektaklis visiems, kurie į klausimą „Kodėl?“, gauna išmintingą atsakymą „Todėl!“. Beje, jis tinkamas ir tiems, kurie tuos draudimus kuria“, - teigia A.Šimonis.

Per interaktyvų spektaklį metu mažieji žiūrovai galėjo išreikšti savo nuomonę, pasidalyti svajonėmis, drįso netgi prieštarauti draudimams, o tėveliai buvo paskatinti susimąstyti, ar ne per daug draudžia savo vaikams juos auklėdami. Charakteringus spektaklio personažus įkūnijo jaunieji Kauno kamerinio teatro aktoriai Simona Bladženauskaitė ir Jonas Baranauskas bei laisvai samdoma aktorė Marcelė Zikaraitė.

Tai jau septintasis bendras A.Dilytės ir A.Šimonio projektas. Už bendrus spektaklius „Neklausinėk, Julyte“, „Dėdės Tito džiazas“ 2010 m. ir 2014 m. abu menininkai buvo nominuoti „Auksiniam scenos kryžiui“.

Pasak autorių, nors spektaklis „Negalima!“ skirtas mažiesiems maištautojams, mąstytojams ir svajotojams, po spalvingu judesio bei muzikos šydu slėpdamas filosofinę mintį puikiai tinka ir suaugusiems.

 Spektaklis „Negalima!“ bus rodomas:

spalio 12 d. 13 val. Vilniuje, Kameriniame teatre, Konstitucijos pr. 23.

spalio 19 d. 13 val. Kaune, Girstučio kultūros centre, Kovo 11-osios g.

spalio 25 d. 13 val. Šiauliuose, Kultūros centre, Aušros al. 31.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.