Instaliacijos iš nereikalingų daiktų mokys rūšiuoti atliekas

Minint Pasaulinės natūralios aplinkos dieną Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje antradienį atidaroma aplinkosauginio švietimo paroda „Ne viską mesk, kas šiukšle žiba“. Muziejuje pristatomos meninės instaliacijos iš antrinių žaliavų kvies muziejaus lankytojus pamąstyti, kaip elgtis su nebereikalingais daiktais.

Aplinkosauginio švietimo paroda „Ne viską mesk, kas šiukšle žiba“ atidaroma Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje.
Aplinkosauginio švietimo paroda „Ne viską mesk, kas šiukšle žiba“ atidaroma Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2014, 1:04 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:21 AM

Parodoje pristatomos šešios instaliacijos, kurias kūrė trys menininkai bei muziejaus kolektyvas kartu su lankytojais. Instaliacijos yra praktiškai panaudojamos: popierinė širma atitveria muziejaus edukacinę erdvę, vamzdis iš plastikinių butelių įkomponuotas tarp garo katilų, popieriaus tunelis žadina smalsumą, lankytojai mokosi austi gobeleną iš plastikinių maišelių.

„Keletą savaičių iš miestiečių rinktos antrinės žaliavos jau virto instaliacijomis, rodančiomis, kokį kiekį plastiko, popieriaus, plastikinių maišelių ir kitų antrinių žaliavų mes sunaudojame per trumpą laiką. Šalia instaliacijų pateikiame įdomius faktus apie antrinių žaliavų perdirbimą, suvartojimą“, – pasakoja projekto vadovė architektė Emilija Armakauskaitė.

Projektu siekiama visuomenei priminti rūšiavimo aktualumą, pabrėžti su šiuo procesu susijusias problemas ir pateikti alternatyvą, kaip elgtis su nebereikalingais daiktais. Keletą savaičių muziejuje rinktos antrinės žaliavos virto praktiškomis meninėmis instaliacijomis, kurias konstravo jaunieji kūrėjai, muziejaus komanda ir lankytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.