Fotomenininkas A. Sutkus džiaugiasi rengiąs parodą su žmona

Spalio 15 d. Berlyno centre įsikūrusioje galerijoje „Trofėjas“ bus atidaryta garsaus Lietuvos fotografo Antano Sutkaus fotografijos ir jo žmonos Rimos Sutkienės papuošalų paroda „Tau“. Tai bus pirmoji paroda, kurioje šalia vieno žinomiausių Lietuvos fotografų darbų puikuosis originali, kartais ekstravagantiška jo žmonos juvelyrika.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 8:14 PM

R.Sutkienė, profesionali dailininkė grafikė. Ji yra apipavidalinusi kelias dešimtis knygų, fotografijos metraščių, tokių kaip „Lietuvos fotografija: vakar ir šiandien“, monografijų ir albumų. Jos kūrybinėje biografijoje - leidiniai „Lietuvos mada“, „Vilnius. 1944. Jano ir Janušo Bulhakų fotografijų archyvas“, „Spalvų ir garsų dialogai. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir amžininkų kūryba“, „Vilniaus elegijos. Boleslovos ir Edmundo Zdanovskių fotografijų kolekcija“ ir daug kitų. Tačiau jau kelintus metus menininkė kuria papuošalus ir objektus iš juvelyrinės vielos, kurių prekės ženklas – ADELE. Tai vienetiniai rankų darbo papuošalai.

Bendros parodos idėja kilo galerininkei Giedrei Bartelt, kuri A.Sutkaus kūrybą pažįsta seniai. Tačiau, kaip teigia R.Sutkienė: „Mano papuošalai jai buvo naujiena. Pasiūlymas sujungti fotografijos meistro ir niekam nežinomos dailininkės darbus į vieną parodą labai drąsus. Bet Giedrę, matyt, padrąsino tai, kad esame šeima, gyvename kartu ne vieną dešimtmetį. A.Sutkus visą gyvenimą fotografavo žmones. Daugiausia tai vaikai, seneliai, praeiviai, miestiečiai ir kaimiečiai. Moterys gali būti atskira tema. Formavome parodą ne pagal fotografijų žinomumą arba reikšmę fotografijos istorijai. Tai tiesiog gražios ir nelabai, pasipuošusios ir kasdienės, jaunos ir vyresnės moterys, kurioms galėčiau skirti ir savo papuošalus.“

„Surengiau daugybę parodų reikšmingose ir įvairiose pasaulio vietose. Bet didelis malonumas rengti parodą kartu su žmona – ne visada juk privalai rodyti tik muziejinius rinkinius. Paprastai Rima yra „Sutkaus žmona“. Gal ateis laikas, kai aš būsiu „Sutkienės vyras“, – juokiasi menininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.