Kakė Makė dovanoja vaikams tūkstantį mobiliųjų programėlių

Rašytojos Linos Žutautės knygų herojė Kakė Makė spalio mėnesį 13-oje Lietuvos miestų švenčia net 17 savo gimtadienio švenčių. Norėdama, kad gimtadienis nebūtų vienadienė šventė, Kakė Makė kviečia savo ištikimiausius draugus pramogauti kasdien ir tūkstančiui vaikų dovanoja mobiliąją programėlę „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“, sukurtą pagal to paties pavadinimo L.Žutautės knygą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:57 PM

Pasirodžius naujajai L.Žutautės knygelei „Kakė Makė ir svajonių gimtadienis“, spalio mėnesį Kakės Makės gimtadienį jau atšventė daugiau kaip 1000 vaikų. Į renginius atvykę vaikai, pasipuošę gimtadienio kepurėlėmis, spalvino kaukes, dalyvavo riaumojimo rungtynėse, vaidino ir vaišinosi gimtadienio skanėstais.

„Švęsdama gimtadienį „Pegaso“ knygynuose, Kakė Makė įsitikino turinti gausybę draugų visoje Lietuvoje. Visiems bičiuliams, ir apsilankiusiems šventėje, ir negalėjusiems joje dalyvauti, Kakė Makė nori padovanoti galimybę kartu su ja nemokamai žaisti mobilioje programėlėje“, – sako leidyklos „Alma littera“, sukūrusios mobiliąją „Kakės Makės ir Netvarkos nykštuko“ programėlę, vadovė Danguolė Viliūnienė.

Pasak jos, pasirodžiusi praėjusių metų pabaigoje, ši programėlė jau turi būrį gerbėjų, o tai lemia neblėstantis Kakės Makės knygų serijos populiarumas.

„Šią programėlę galima laikyti patobulinta knygos versija: interaktyvūs lavinantys žaidimai leidžia vaikams artimiau susipažinti su pamėgtais knygos herojais. Programėlė skirta ne tik pramogai, bet ir edukacijai – ja siekiama pagelbėti tėvams supažindinti vaikus su skaitymu. Naudojant tokias programėles lavinamas vaikų mąstymas, atmintis, plečiamas akiratis“, – teigia D.Viliūnienė.

Interaktyvi priemonė gali būti naudojama kaip L.Žutautės knygų priedas arba įžanga susipažįstant su kitais Kakės Makės nuotykiais. Programėlė skirta pradedantiems skaitytojams nuo 3 iki 7 metų. Knygelė yra įgarsinta, todėl ja naudotis gali ir dar nemokantys skaityti vaikai be tėvų pagalbos.

Šiuo metu, minint Kakės Makės gimtadienį, pirmi tūkstantis mobiliųjų telefonų savininkų ją parsisiųsti į savo išmanųjį įrenginį gali apsilankę interneto svetainėje www.kakemake.lt arba tiesiogiai iš programėlių parduotuvių „App Store“ (Apple vartotojams) ir „Google Play Store“ (Android vartotojams).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.