Tarptautiniame chorų festivalyje ukmergiškės laimėjo auksą

Ukmergės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“ vieną po kito pelno tarptautinius pripažinimus tarptautiniuose konkursuose. Liepą ansamblietės iš Rygoje vykusio pasaulinio chorų čempionato grįžo su sidabro, o praėjusią savaitę iš Italijos Grado mieste vykusio 7–ojo tarptautinio chorų festivalio „Isola del Sole“ - su aukso diplomu.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2014-10-17 13:04, atnaujinta 2018-01-26 22:21

„Labai džiaugiamės tuo laimėjimu. Jam pasiekti įdėjome labai daug jėgų, jautėme ir didelę atsakomybę.

Manau, jog pasauliui įrodėme, kad Lietuva yra stiprus chorinis kraštas“, - sakė ansamblio „Cantilena“ vadovė ir įkūrėja 44 metų Daiva Petrikienė.

„Cantilena” Italijoje varžėsi su chorais ne tik iš įvairių Europos šalių, bet ir iš Nigerijos, Kinijos, Indonezijos.

Ukmergiškės festivalio komisiją sužavėjo lygių balsų kategorijoje, kai akapela, be jokio pritarimo, atliko penkis lietuvių autorių kūrinius: Onutės Narbutaitės „Vasarą“, Antano Budriūno „Treputę martelą“, Gedimino Kalino „Šią naktelę“, Vytauto Montvilos „Saulė teka“ ir Jono Tamulionio „Šarkelą varnelą“.

„Mūsų ansamblio repertuaras labai įvairus – nuo šiuolaikinių iki klasikinių kūrinių, kurių net nebandėme suskaičiuoti.

Tačiau labiausiai mėgstame lietuvių kompozitorių kūrinius“, - sakė D.Petrikienė.

Ansamblyje „Cantilena“ dainuoja 14 moterų, kurių amžius nuo 30 iki 56 metų.

Dauguma iš jų – pedagogės, muzikos mokytojos, taip pat yra ir medikė, buhalterė, kultūros darbuotoja.

Ukmergės meno mokyklos muzikos skyriuje chorinių ir teorinių disciplinų mokytoja dirbanti D. Petrikienė prisiminė, kad šis moterų ansamblis susibūrė iš poreikio – ne viena ukmergiškė, savo vaikus atvedusi mokytis dainavimo į meno mokyklą, vis klausinėjo, kur gi ir ji pati galėtų padainuoti.

„Iš pradžių mūsų ansamblis buvo kaip maloni laisvalaikio praleidimo forma, kadangi užsidegę dirbome, taip ir „užaugome“.

Mūsų kolektyvo sėkmės paslaptis – tęstinumas ir tobulėjimas, nuo įsikūrimo pradžios tik kelios narės pasikeitė – viena išėjo į pensiją, o kitos ansamblį paliko dėl asmeninių priežasčių“, - teigė ansamblio vadovė.

„Cantilena“ yra pelniusi ne vieną tarptautinį apdovanojimą, taip yra Lietuvoje organizuojamų chorų konkursų „Sidabriniai balsai“, „Šventosios gaida“ laureatė.

Ansamblietės paprastai susirenka padainuoti du kartus per savaitę po 4 – 5 valandas, o jei laukia koks konkursas ar koncertas – kasdien repetuoja apie mėnesį ir daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.