Tarptautinis spektaklis praturtins lėlių teatro istoriją

Lapkritį Kauno ir Vilniaus lėlių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2014, 8:38 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:50 AM

Projektą rengia šiuo metu Čekijoje gyvenanti scenografė Paulina Nešukaitytė kartu su šokėjais Andriumi Stakele, Martina Sobotka ir Šimonu Kubanu. Muziką jam kuria elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“.

Šiuo metu vykstančių kūrybinių dirbtuvių rezultatus menininkai netrukus pristatys Čekijoje, o lapkričio pradžioje surengs pasirodymus Lietuvoje.

Projekto literatūrinis pagrindas - Edgaro Alano Poe apsakymas „Profesoriaus Plunksnos ir daktaro Dervos sistema“ bei George'o Orwello „Gyvulių ūkis“. Jis tiria takoskyrą tarp gyvūno ir žmogaus, tarsi klausdamas: „Ar nepamiršome, kad žmonės taip pat yra gyvūnai? Ar nesijaučiame esantys geresni? Gal todėl švaistome pinigus eko- ir bioindustrijai, nors esame ta pati gamta, kaip ir visa fauna ir flora aplink mus?“.

Scenografė P.Nešukaitytė pabrėžė, kad spektaklis vienija ne tik skirtingų žanrų, bet ir skirtingų tautybių menininkus.

„Skirtingas estetikos pojūtis, meninė raiška, individualumas bei komandinė darna padeda gimti išskirtiniam, novatoriškam pasirodymui, kuris praturtins ne tik Čekijos, Lietuvos, bet ir Europos lėlių teatro istoriją“, – žadėjo scenografė.

Spalio 25 d. premjerą pirmieji išvys Čekijos žiūrovai tarpdisciplininėje erdvėje „Venuše ve Švehlovce“, Prahoje. Lapkričio 6-7 dienomis spektaklis bus pristatomas Lietuvoje, Kauno valstybiniame lėlių teatre ir Vilniaus teatre „Lėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.