Kauno senojo pašto erdves pripildys medijų festivalis

Tris šios savaitės dienas,

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

Viena didžiausių šių metų festivalio staigmenų - festivalio partnerystė su bendrove „Lietuvos paštas“ ir kultūrinės patirties durų atvėrimas į lankytojams beveik nepažįstamas Kauno centrinio pašto erdves Laisvės alėjoje, kur netikėtam dialogui susitiks senoji modernizmo architektūra ir naujosios medijos.

Visas tris festivalio dienas lankytojai bus kviečiami dalyvauti įvairių instaliacijų, videomeno parodoje ir gyvų audiovizualinių pasirodymų programoje.

Kaip skelbia festivalio organizatoriai, prancūzė Alice Pamuk pristatys renginio vietoje sukomponuotą garso instaliaciją. Joje įvairiausių žanrų filmų garso takelių sąryšis žiūrovui sukels ir frustracijos, ir nuostabos jausmus, siekiant suvokti atvirą kūrinio procesą. Estetiška jaunosios menininkės Evelinos Keturakytės instaliacija skatins naują požiūrį į buitinę keramiką per konceptualią jos pateiktį ir naujųjų medijų technologijų panaudojimą.

Neseniai tekstilės studijas baigusi Živilė Labutytė parodoje pristatys kino priešistorę menančio praksinoskopo ir senovės kultūros ženklų sintezės rezultatą. Nenutrūkstamai veiksianti instaliacija netikėtu kampu supažindins žiūrovą su senovinėmis austomis juostomis. Nueitu turtingu kūrybiniu keliu pasižyminti stiklo menininkė Irina Peleckienė, žiūrovą kviesianti išgyventi autorės užfiksuotas asmenines patirtis. Technologų komanda „Makerspace“ pademonstruos interaktyvią ultragarsinių bangų levitaciją.

Festivalio „Centras“ parodinėje programoje bus rodomi ir dviejų menininkių vaizdo darbai. Mykolė Ganusauskaitė savo eksperimentinio kino darbe idėjiškai ir vizualiai nagrinės brūkšninį kodą, kurį, kaip teigia pati menininkė, galima suteikti visiems objektams, slepiantiems informaciją. Danijoje gyvenančios Marijos Griniuk darbuose susipins jos studijuotos tapybos, tapybos restauracijos bei video- ir animacijos disciplinos, - su niekuo nesumaišomo kūrybinio braižo darbų rinkinyje atsivers autorės kuriama alternatyvi, abstrakti erdvė.

Stacionari paroda - tik viena iš laukiamų festivalio „Centras“ dalių. Kauno centrinio pašto pastato erdvėse skirtingomis renginio dienomis taip pat bus galima išvysti performatyvių instaliacijų bei audiovizualinių pasirodymų programą su dalyviais iš Lietuvos ir užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.