Scenoje - straipsnio laikraštyje įkvėptas A. Giniočio spektaklis

Scenoje debiutuoja straipsnio laikraštyje įkvėptas A. Giniočio

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

pastatymas „Apie žmogų, nužudžiusį gulbę“

Menų spaustuvėje Vilniuje trečiadienį pristatoma režisieriaus Aido Giniočio spektaklio „Apie žmogų, nužudžiusį gulbę“ premjera.

Teatro „Atviras ratasspektaklis pristatomas kaip „Teatrinis tyrimas/vyksmas/aktas“. Jame vaidina Giedrius Kiela, Danas Kamarauskas, Judita Urnikytė, Justas Tertelis, Tomas Žaibus, Gelminė Glemžaitė ir Jelena Orlova.

„Šį sezoną bus kuriami ne visai tradiciniai, ne visai tokie darbai, kuriais mes anksčiau lepinomės ir garsėjome. Mano darbas yra įkvėptas vieno prieš gerus du dešimtmečius rasto straipsnio „Respublikoje“, kuris vadinasi „Apie žmogų, nužudžiusį gulbę“. Tai bus tikriausiai be žodžių, socialinis, tikriausiai su klasikine muzika, vienu žodžiu šioks toks spektaklis, apie kokį niekada nesvajojau ir nežinojau, kaip tai padaryti“, - „Menų spaustuvės“ sezono pristatyme rugsėjį kalbėjo režisierius.

„Laboratorijos sąlygomis kuriamas teatrinis tyrimas/vyksmas/aktas „Apie žmogų, nužudžiusį gulbę“ - tai savotiškas kreipimasis į savo bei kito protą, patirtį ir sąžinę, apmąstant žmogaus gimimo, būties ir mirties sąvokas“, - rašoma spektaklio pristatyme.

Spektaklis skiriamas ne jaunesniems nei 14 metų žiūrovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.