Naujoji biblioteka taps ir Šilainių kultūros centru

Šilainių rajone gyvenantys kauniečiai džiaugiasi, kad norėdami pasiskolinti knygą ar paskaityti spaudos nuo šiol galės tai daryti erdvesnėje vietoje. Bibliotekoje vyks ir kultūros renginiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 25, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:51 PM

Šią savaitę Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka savo padalinį atidarė Baltų prospekto 81-ajame name. Biblioteka įrengta virš prekybos centro, antrame pastato aukšte.

Neįgalieji į biblioteką gali pakilti specialiu keltuvu.

Vaikams patiesė net kilimą

Erdvi 500 kvadratinių metrų salė knygų lentynomis ir baldais suskirstyta į atskiras zonas. Yra vietos paskaityti spaudą, pasinaudoti kompiuteriu ir internetu.

Atskira zona skirta susitikimams, koncertams. Ant sienų eksponuojamos menininkų kūrinių parodos.

Vaikų zonoje patiestas kilimas ir pastatyti žaismingi spalvingi baldai. Ten vaikai gali ir žaisti, ir ruošti pamokas.

Lankytojų kasdien daugėja

Šilainių bibliotekos vedėja Ilona Paškevičiūtė sakė, kad anksčiau padalinys veikė ankštose patalpose Vėtrungės gatvėje. Buvo įkurtas dviejuose daugiabučio namo butuose.

„Turime 20 tūkstančių leidinių fondą. Anksčiau norimą knygą rasti buvo sunku. Dabar tai daryti patogu. Nors pagrindinė mūsų darbo sritis išlieka teikti skaitytojams knygas, organizuosime ir kitą kultūrinę veiklą. Biblioteka atstos rajono kultūros centrą“, – sakė bibliotekos vadovė.

Iki šiol bibliotekoje lankėsi apie pusantro tūkstančio kauniečių. Šią savaitę, pradėjus dirbti naujoje erdvėje, skaitytojų padaugėjo.

Įrengė keltuvą neįgaliesiems

Bibliotekoje sutikta kaunietė Zita Kazlovienė sakė, kad Šilainiuose buvusioje bibliotekoje lankėsi ne vienus metus. Dabar tai darys dar dažniau.

„Privažiuoti prie naujos bibliotekos patogu. Greta – automobilių stovėjimo aikštelė. Bibliotekoje erdvu, galiu rasti norimų knygų. Man labiausiai patinka meilės romanai“, – sakė moteris.

Kita bibliotekos lankytoja Dovilė Kalvaitienė prisipažino, kad anksčiau skolintis knygų į Šilainių biblioteką neidavo.

„Dabar ji yra man patogioje vietoje, greta namų. Puiku, kad čia randu klasikinės literatūros. Nebereikia važiuoti į centrinį bibliotekos padalinį“, – sakė moteris.

Šilainių biblioteka vienintelė Kaune gali pasigirti ir tuo, kad turi keltuvą neįgaliesiems. Prie keltuvo pritvirtintu vežimėliu neįgalieji tiesiog laiptais gali pakilti į antrą pastato aukštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.