„Facebook“ įkūrėjo iššūkis – po vieną knygą kas dvi savaites

Socialinio tinklo „Facebook“ įūrėjas Markas Zuckerbergas įsipareigojo naujais 2015 metais perskaityti po vieną knygą kas dvi savaites, pranešė CNN. M.Zuckerbergas viešai paskelbė 2015-uosius „Knygų metais“ ir pakvietė visus prie jo prisijungti.

M.Zuckerbergas viešai paskelbė 2015-uosius „Knygų metais“ ir pakvietė visus prie jo prisijungti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergas viešai paskelbė 2015-uosius „Knygų metais“ ir pakvietė visus prie jo prisijungti.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:56 AM

„Facebook“ grupė „ Knygų metai“ („A Year ofo Books“ https://www.facebook.com/pages/A-Year-of-Books/818824488163482?fref=nf ) jau surinko daugiau nei 70 tūkst. „laikų“.

Pirmoji M.Zuckerbergo šių metų knyga – nors dar ir ne grožinė literatūra, bet ir ne populiarus šlamštas. Tai gana rimto filosofo veikalas - nemažai ginčų sukėlusi Moises Naimo „Valdžios pabaiga“ („The end of power“). Pilnas knygos pavadinimas vos telpa viršelyje ir laisvai išvertus skamba maždaug taip „Valdžios pabaiga. Iš posėdžių salių į kovų laukus ir nuo bažnyčių prie valstybių. Kodėl būti valdžioje šiandien yra visai kas kita nei buvome įpratę“.

Šiek tiek anksčiau M.Zuckerbergas kreipėsi į „Facebook“ vartotojus, prašydamas sugalvoti jam naują asmeninį iššūkį 2015 metams.

Kiekvienais metais jis iškelia sau naują užduotį, nes nori praplėsti savo akiratį ir sužinoti ką nors naujo apie pasaulį už savo darbo „Facebook“ ribų.

Jis buvo užsibrėžęs išmokti kinų kalbą, tapti vegetaru (ar valgyti tik jo paties užmuštų gyvūnų mėsą) bei kasdien ryšėti kaklaraištį.

Pernykštė jo užduotis – kasdien parašyti po vieną padėkos laišką, o užpernai – kasdien sutikti bent vieną žmogų, kuris nedirba „Facebook“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.