Laisvės gynėjus iškilmingame koncerte pagerbs muzikai

Vos tik nurimus gražiausių metų švenčių šurmuliui, išskirtiniai Vilniaus muzikos kolektyvai kviečia praleisti vakarą vilties kupinos muzikos apsuptyje prisimenant Lietuvos laisvę gynusius žmones.

D.Katkaus vadovaujamas Šv.Kristoforo kamerinis orkestras ketvirtus metus per Laisvės gynėjų dieną rengia koncertą.
D.Katkaus vadovaujamas Šv.Kristoforo kamerinis orkestras ketvirtus metus per Laisvės gynėjų dieną rengia koncertą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:21 PM

Jau ketverius metus rengiamame koncerte „Už laisvę“ savo jėgas suvienys Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“, chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ jaunių choras (meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė-Zupkauskienė) ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv.Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus).

„Metų pradžia pažymėta skaudžiais įvykiais, amžinai įsirėžusiais Lietuvos žmonių širdyse, tačiau sykiu tai – ne tik tragiška data, bet ir viena svarbiausių šalies švenčių, menanti didžių žmonių pasiaukojimą tėvynei bei kelią, kurį turėjome nueiti vardan laisvos Lietuvos. Šią mums visiems brangią dieną kviečiame paminėti klausantis prasmingos muzikos“, – apie koncertą kalbėjo A.Steponavičiūtė-Zupkauskienė.

Galingas dviejų chorų ir orkestro skambesys, pakili rimtis bei šviesi ramybė – visa tai išskirtinėje, su didžiule meile paruoštoje programoje, kurią kolektyvai atliks sausio 13 d. 19 val. Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje. Muzikai neabejoja, jog kruopščiai atrinkti S.Moniuškos, K.Vasiliauskaitės, J.Rheinbergerio, S.Scheidto, P.Guidi, V.D‘Indy kūriniai įžiebs tikėjimo savimi bei savo šalimi liepsnelę kiekvieno atėjusio širdyje.

Koncerte taip pat pasirodys solistė Vida Taurinskaitė-Rukšienė (sopranas) ir pianistė Loreta Barzinskaitė-Kuliešiuvienė. Diriguos A.Steponavičiūtė Zupkauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.