Keistuolių pusmečio diagnozės

Oficialiai pasibaigus šventiniam laikotarpiui, per kurį baigėsi ir Keistuolių teatre su tarptautine katalikiška organizacija „Caritas“ vykdyta Kalėdų dovanėlių rinkimo akcija vaikams iš vargstančių šeimų, Keistuolių teatras prabyla apie šio sezono antrojo pusmečio planus ir kūrybinius užmojus.

„Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ šiemet atsisveikins su žiūrovais.<br>D.Matvejevo nuotr.
„Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ šiemet atsisveikins su žiūrovais.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2015, 2:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:50 AM

Šį pusmetį teatras pristatys net tris premjeras suaugusiems. Pirmoji jų – Vytauto V.Landsbergio trumpo metražo sapnai „Persikūnijimai“ pagal to paties pavadinimo jo poezijos knygą. Tai spektaklis apie žmogaus pasąmonėje vykstančius žaidimus su atmintimi, persikūnijimus į įvairius personažus ir keliones per įsivaizduojamus gyvenimus, situacijas ir epochas. Kaip teigia premjeros kūrėjai, trumpo metražo sapnai „Persikūnijimai“ radosi iš noro suprasti, kas ir kodėl įvyksta mūsų pasąmonėje ir vėliau mus persekioja sapnų, eilėraščių, vaizdinių ar nuojautų pavidalais. Spektaklyje į skirtingus personažus įsikūnys aktoriai Judita Urnikytė, Vytautas Leistrumas, Rokas Petrauskas ir Justas Tertelis.

Monospektaklis „Diagnozė: visiškas Rudnosiukas“ statomas pagal rašytojo ir režisieriaus V.V. Landsbergio pirmąją pasakų ir anekdotų knygą „Rudnosiuko istorijos“, kuri išrinkta geriausia tų metų knyga vaikams. Tačiau šis pastatymas skirtas suaugusiesiems. Tai pagrindinio personažo (Dalius Skamarakas / Ainis Storpirštis) kelionė per skirtingas epochas – nuo priešistorinių Vytės Nemunėlio laikų, per sovietmečius, okupacijas, tremtis iki nūdienos laikų. Režisierius V.V.Landsbergis teigia, kad spektaklio pagrindinis tikslas – išsiaiškinti, kokios yra Rudnosiuko savybės, ir atpažinti kiekviename iš mūsų tebegyvenantį personažą.

Praėjusį šio sezono pusmetį kiekvieną paskutinio mėnesio sekmadienį aktorė Ilona Balsytė, rengusi atviras muzikines edukacines pamokas „Profesionalai vaikams“, kartu su įvairių muzikos instrumentų virtuozais nenustos stebinti ir šį pusmetį. Projekto sumanytoja tęsia atvirų pamokų tradiciją ir sausį kviečia vaikus ir jų tėvelius į atvirą pamoką „Profesionalai vaikams. Akordeono paslaptys“ su muzikantu, kompozitoriumi, bardu, akordeonininku ir poetu Andriumi Kulikausku. Vasario paskutinį sekmadienį aktorė pakvies į atvirą pamoką „Profesionalai vaikams. Jo Didenybė Fortepijonas“ su kompozitoriumi, klasikinio fortepijono ir džiazo virtuozu Artūru Anusausku.

Pavasarį Keistuolių teatro scenoje jauna režisierė Giedrė Kriaučionytė ruošiasi premjerai pagal žinomo šiuolaikinio Vokietijos dramaturgo Rolando Schimmelpfennigio pjesę „Moteris iš praeities“. Spektaklis pasakos apie dviejų žmonių dabartį griaunančią meilę iš praeities ir kadaise ištartus, bet neįvykdytus pažadus mylėti amžinai bei to padarinius. Vaidmenis kurs aktoriai Aldona Vilutytė, Gelminė Glemžaitė, Dalius Skamarakas, Eglė Grigaliūnaitė, Mantas Zemleckas.  Pavasarį premjerai Keistuolių teatro scenoje ruošiasi ir režisierius Aidas Giniotis – jis režisuos italų klasiko Carlo Gozzi comedia dell'arte žanro spektaklį „Varnas“.

Turėtų suklusti legendinio Keistuolių teatro muzikinio spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ gerbėjai, kadangi šis pastatymas, laikomas Keistuolių teatro klasika ir gyvuojantis jau 12 metų, šį pavasarį prabyla apie atsisveikinimo turnė įvairiuose Lietuvos miestuose. Šis spektaklis paskutinį kartą nukels žiūrovus į tuos laikus, kai labai „keista“ buvo būti ilgaplaukiams, dėvėti nutrintus džinsus, o uždrausta Vudstoko dvasia prasiverš pro taisyklių suvaržytą kasdienybę kartu su laisvos sielos muzikantų ir prodiuserių komanda (Dalius Skamarakas, Andrius Kaniava, Aidas Giniotis ir Aurimas Meliešius, Darius Auželis, Ilona Balsytė / Agnė Sunklodaitė, Sigitas Mickis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.