Lietuvių kultūros centras Briuselyje traukia ir užsieniečius

Sausio 10-ąją Briuselyje, Lietuvos atstovybės prie ES patalpose, oficialiai atidarytas Lietuvių kultūros centras Briuselyje (LKCB). Jį prieš keletą mėnesių įkūrė Belgijos lietuvių bendruomenė, padedama Briuselyje įsikūrusių Lietuvos diplomatinių atstovybių. Šio projekto Europos sostinėje tikslas – tapti traukos centru ne tik ne tik vietos lietuviams, bet ir lietuvių kalba ir kultūra bedominantiems užsieniečiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-11 13:43, atnaujinta 2018-01-16 10:27

Centro atidarymo šventė sulaukė gausaus Belgijos lietuvių dėmesio. „Labai džiaugiamės, kad vos pradėjęs veikti centras savo įcentrine jėga jau pradėjo sukti Briuselio lietuvių gyvenimą, – centro populiarumu džiaugėsi jo vadovė, lietuvių kalbos mokytoja Tautvydė Daujotytė Mukile. – Žmonės, kurie savo namuose rengė uždarus literatūros, kino vakarus, savo veiklą nori perkelti į centrą. Sulaukėme ir įdomių užsiėmimų pasiūlymų, pavyzdžiui, įkurti lietuvių folkloro studiją,  rengti ekologinio pasaulio pažinimo pamokėles, pradėti Lietuvos geografijos pamokas.“

Specialiai šia proga iš Lietuvos atvykęs užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius, palinkėjęs vienyti bei burti Belgijos lietuvius, centrui padovanojo po tautinę ir istorinę Lietuvos vėliavą. Bendruomene su centro atidarymu sveikino ir Lietuvos nuolatinis atstovas ES Raimundas Karoblis, Lietuvos ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis.

Pratybos LKCB vyksta beveik kiekvieną savaitės dieną, darbo dienomis vakarais, o sekmadienį – dieną. Šiuo metu centre veikianti lituanistinė mokyklėlė mažiesiems lietuviams siūlo kalbos ugdymo, muzikos, dailės, žaislų kūrimo pamokas. Suaugusieji kviečiami į chorą, vaikų auklėjimo seminarus. Tarp populiariausių centro veiklų – ir lietuvių kalbos kursai užsieniečiams. Šiuo metu lietuvių kalbos dviem lygiais mokosi 23 kitataučiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.