Nacionalinis simfoninis orkestras metus pradeda su A. Žlabiu

Pirmasis 2015-ųjų simfoninės muzikos koncertas sausio 17-ąją bus ypatingas. Su maestro Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (LNSO) Filharmonijoje Vilniuje muzikuos pianistas Andrius Žlabys, kurio interpretaciją įtakingas dienraštis „The New York Sun“ yra pavadinęs „rafinuotu meniškumu“.

A.Žlabys - retas svečias Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
A.Žlabys - retas svečias Lietuvoje.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 6:32 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:28 AM

Vakaro programoje – Ludwigo van Beethoveno Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2 B-dur, sklidinas gaivaus melodizmo ir žavesio bei sekantis Wolfgango Amadeaus Mozarto tradicija, ir dvi simfoninės partitūros. Tai – lietuvių kompozitoriaus Arvydo Malcio „Žaidimai pagal MozARTą“, kuriuos autorius apibūdina kaip nuotaikingą „muzikinę pramogą, post scriptum Mozartui“, bei Sergejaus Prokofjevo Penktoji simfonija, sukurta baigiantis karui, tačiau kupina didingos harmonijos, žaižaruojanti nerūpestingu humoru ar primenanti bekraščius Rusijos tolius.

L.van Beethoveno Antrąjį fortepijono koncertą Lietuvos publikai skambinsiančio A. Žlabio pasirodymai Lietuvoje nėra dažni, dėl to itin laukiami. Šio pianisto koncertų scenos ir partneriai įspūdingi – jis grojo su Niujorko filharmonijos, Bostono, Klivlendo, Buenos Airių filharmonijos simfoniniais orkestrais, alto virtuozu Jurijumi Bašmetu, smuikininkais Hilary Hahn ir Gidonu Kremeriu.

Fortepijono mąstytoju vadinamam A.Žlabiui plojo prestižinių pasaulio salių – „Avery Fisher Hall“ ir „Carnegie Hall“ Niujorke, „Concertgebouw“ Amsterdame, „Teatro Colón“ Buenos Airėse, „Wigmore Hall“ Londone, „Musikverein“ Vienoje, „Suntory Hall“ Tokijuje publika.

Paskutinį kartą pianistas furorą Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje sukėlė koncertuodamas su dirigente Mirga Gražinyte praėjusį pavasarį. Ne mažiau intriguojantis vakaras laukia ir šįkart. Programą su pianistu ir orkestru rengia veržlusis maestro M.Pitrėnas.

Pianisto A.Žlabio ir M.Pitrėno diriguojamo LNSO koncertas Nacionalinėje filharmonijoje – sausio 17 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.