Premjera: šokio spektaklyje Kaune pūs dailės revoliucijų vėjas

Šios savaitės pabaigoje, šeštadienį, Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto salėje, choreografas Hyginas Delimatas (Lenkija – Austrija) atidengs drauge su tarptautine „Auros“ šokių teatro trupe judesiu nutapytą paveikslą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:47 PM

Įvyks spektaklio „Balta balto“, kurio sukūrimą įkvėpė revoliucinių dailės judėjimų – kubizmo ir suprematizmo – idėjos, premjera. Šis kūrinys kviečia pažvelgti į šokį iš vizualinių menų perspektyvos, tuo pat metu į vizualinius menus per šokį. Kol kas „Auros“ repeticijų salėje dedami paskutiniai potėpiai choreografiniame premjerinio spektaklio piešinyje.

Palyginimas su daile – neatsitiktinis. Choreografo įsitikinimu, šio amžiaus žmogus nesivargina, o gal net negeba žiūrėti į realybę iš įvairių perspektyvų – viską stebi iš vieno taško. Tuo tarpu kubizmo atstovai matė pasaulį iš skirtingų žiūrėjimo kampų.

„XXI amžiuje nebevyksta revoliucijos. Visa, ką mes darome, tėra blankus kokteilis. Šiandienos realybėje nebejaučiame radikalių judėjimų vėjo. Taigi mažų mažiausiai, ką galime padaryti, – tai per šokį parsisiųsti perversmo dvasią iš praeities“, – sakė spektaklio choreografas.

Likus dviem dienoms iki premjeros, ketvirtadienio vakarą publika kviečiama į susitikimą su spektaklio „Balta balto“ choreografu H. Delimatu visai neseniai duris atvėrusioje šokio edukacijos erdvėje „Aura+“ (buvusiame Pantomimos teatre).

Susitikimo pradžioje H. Delimatas publikai pristatys savo solinį pasirodymą „Paviršius“, kuriame svarstoma žmogaus paviršutiniškumo ir tapatybės praradimo tema. Po spektaklio vyks diskusija, kurioje dalyvaus šokio, dailės atstovai ir kitų sričių menininkai bei Kauno intelektualai.

„Šiuolaikinio meno daugelis žmonių nėra ragavę. Tad vieni apskritai nežino jo skonio, kitiems jis – pernelyg neįprastas. Tikime, kad tokios diskusijos ir susitikimai lavina receptorius bei žadina viltį, kad žmonės į savo „racioną“ dažniau įtrauks šiuolaikinį šokį“, – sakė Kauno šokio teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Spektaklio „Balta balto“ premjera ateinančią savaitę (sausio 28 d.) bus pakartota Vilniaus „Šokio teatre“, vėliau (sausio 30 d.) - Klaipėdoje, „Kultūros fabrike“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.