Po premjeros JAV – kritikų liaupsės lietuvių filmui „Sangailė“

Šianąkt Lietuvos laiku, o JAV – vakar pusę šešių  Sandanso (JAV) kino festivalyje įvyko lietuviško filmo „Sangailė“ premjera. Alantės Kavaitės režisuotas pasakojimas apie paauglystę atidarė pasaulinę konkursinę programą. Įtakingi amerikiečių kritikai po filmo jau pateikė pirmuosius gerus vertinimus.

Filmas „Sangailė“ pasakoja apie dvi paaugles akt. A.Diržiūtė ir J.Steponaitytė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą.
Filmas „Sangailė“ pasakoja apie dvi paaugles akt. A.Diržiūtė ir J.Steponaitytė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą.
Filmą „Sangailė“ kūrėjai pristatė Sandanso festivalyje.
Filmą „Sangailė“ kūrėjai pristatė Sandanso festivalyje.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 11:35 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:42 AM

„Mes esame emociškai pakylėtos, sulaukėme daug dėmesio. Viskas dar tarsi sapne“,- tumpai telefonu premjeros naktį iš JAV komentavo filmo aktorė Aistė Diržiūtė. Ji į Ameriką pristatyti filmo skrido kartu su pagrindine aktore Julija Steponaityte, režisiere Alante Kavaite ir vienu filmo prodiuserių Antoine'u Simkine'u.

Per garbingą „Worlds Competition“ programos atidarymą vakar festivalyje „Sundance“ filmą „Sangailė“ stebėjo būrys įtakingų kino industrijos ir žiniasklaidos atsotvų.

JAV interneto portaluose jau pasirodė pirmieji filmo vertinimai. „Los Angeles Times“ pastebi, kad „Sangailė“ (angliškas pavadinimas „The Summmer of Sangaile“) yra „poetinis siurprizas iš Lietuvos“: „Kerinčiai, hipnotizuojamai nufilmuota istorija apie jaunos moters meilę skraidymui ir kitai paauglei merginai, kuri paskatina jos aistrą.“

Vienas žinomiausių kino industriją apžvelgiančių portalų „The Hollywood Reporter“ rašo, kad „vaidybinis lietuvės scenaristės ir režisierės filmas stipriai perteikia tą ribos išnykimo akimirką tarp smalsios paauglystės ir tvinksinčios erotinės sąmonės, kurią užlieja lavina sodrių, jausmingų vizualizacijų. Režisierei taip pat pasisekė rasti dvi savitas, kontrastingas jaunas aktores, kurios įtikinamai perteikia kvapą gniaužiančią virtinę impulsų ir emocijų.“

Lietuvoje sukurtas filmas „Sangailė“ pasakoja apie dvi paaugles merginas (akt. A.Diržiūtė ir J.Steponaitytė) – jų išgyvenimus brandos periodu, seksualumo ieškojimus ir savo baimių įveikimą. Filmas labai vizualus, jame užfiksuoti ir kvapą gniaužiantys akrobatiniai lėktuvų manevrai – juos filme atliko žymiausias Lietuvos lakūnas ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys.

Pirmieji Lietuvoje filmą „Sangailė“ kovo mėnesį galės išvysti tarptautinio Vilniaus festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.