M.K.Čiurlionio dailės muziejus skelbia moksleivių fotokonkursą

Lietuva 2015 metais švenčia geriausiai žinomo pasaulyje lietuvių menininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo 140-metį.

Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvos moksleiviai - nuo pradinukų iki gimnazistų.
Konkurse gali dalyvauti visos Lietuvos moksleiviai - nuo pradinukų iki gimnazistų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:05 AM

Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus šia proga kviečia visos Lietuvos moksleivius, nuo pradinukų iki gimnazistų, dalyvauti Nacionaliniame fotografijų konkurse „Čiurlionis įkvepia atrasti“.

Kiekvienas turintis išmanųjį įrenginį ar fotoaparatą gali apsidairyti savo miesto, miestelio, kaimo, kaimelio aplinkoje, iškeliauti į pievas, miškus ir bandyti surasti čiurlioniškus vaizdus. Galima ir specialiai sukurti savo kompozicijas namuose, klasėje ar net draugo virtuvėje.

M.K.Čiurlionis atidžiai stebėjo aplinką ir perkėlė ją į savo kūrinius. Muziejus kviečia ir vaikus padaryti tą patį. Tie, kurie nežino M.K.Čiurlionio kūrybos, visus jo darbus ras adresu www.ciurlionis.lt, o trečiadieniais gali nemokamai užsukti į M.K. Čiurlionio galeriją Kaune ir pasisemti įkvėpimo.

„Nereikia bandyti atkurti M.K.Čiurlionio paveikslų. Drąsiai improvizuokite pasirinkdami jums artimiausias konkurso temas: „Ramybė“, „Pasaka“, „Miestai“, „Angelas“, „Istorija debesyse“, „Miškas“, „Kalnas“, „Bičiulystė“, „Liūdesys“, – ragina konkurso rengėjai.

Konkurso nugalėtojus atrinks žymių Lietuvos fotografų ir menotyrininkų komisija. Geriausi kūriniai pirmą kartą Lietuvoje bus eksponuojami greta M.K.Čiurlionio darbų, Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje Kaune. 10 nugalėtojų bus apdovanojami originaliais prizais iškilmingame jubiliejinių metų renginyje.

Konkurso sąlygos skelbiamos www.ciurlionis.lt

Papildoma informacija teikiama: tel. +37037323603; el. p. fotokonkursasmkc@gmail.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.