Dvejų metų gimtadienį „Meistrai Didžiojoje“ švęs su O.Koršunovu

Šeštadienio vakarą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje – vakaras, skirtas režisieriaus Oskaro Koršunovo kūrybai.

Režisierius O.Koršunovas susitiks su savo kūrybos gerbėjais Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje.<br>D.Matvejevo nuotr.
Režisierius O.Koršunovas susitiks su savo kūrybos gerbėjais Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:14 AM

Publikos pamėgtas ciklas „Meistrai Didžiojoje“ kviečia į susitikimą, kuriame Europoje gerai žinomas ir vertinamas režisierius pristatys ir savo vadovaujamo vaidybos kurso studentų darbus pagal Daniilo Charmso kūrinius.

Prieš 25 metus tuometinis akademijos studentas O.Koršunovas debiutavo spektakliu „Ten būti čia“ – taip pat pagal D.Charmso kūrybą.

Daugybę Lietuvos bei užsienio šalių apdovanojimų pelnęs menininkas, įvertintas ir Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, grįžta į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiąją salę, kurioje jam buvo įteiktas pirmosios Lietuvoje teatro režisūros studijas baigusios laidos magistro diplomas.

„O.Koršunovo teatras man reiškia gyvos kūrybos teatrą. Režisierius tarsi nuolat yra  kovos lauke. Kovos už talentą, aktualias idėjas, naujas išraiškos formas, už savo teatro principus, teatro vardą ir juo sukurtas konotacijas“, – kalbėjo teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė, vesianti režisieriaus kūrybos vakarą.

„Meistrai Didžiojoje“ – tai Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, pradėtas rengti 2013 metais. Susitikimus su pripažintais menininkais, vykstančius akademijos Didžiojoje salėje, veda žinomi muzikologai, teatrologai ir kino kritikai.

Simboliška, kad pirmasis ciklo „Meistrai Didžiojoje“ vakaras įvyko lygiai prieš dvejus metus – vasario 7-ąją, švenčiant Lietuvos muzikos ir teatro akademijos 80 metų sukaktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.