Stalo teatro burtai visai šeimai

Vasario 15 d. Vilniuje, „Menų spaustuvės“ Kišeninėje salėje, šeimų su vaikais laukia išskirtinis savaitgalis – Stalo teatras vaidins du spektaklius: 12 val. – jau dešimtą gimtadienį švenčiantį pirmą savo spektaklį „Eglė žalčių karalienė“ (pagal senovės lietuvių mitą), o 15 val. – spektaklį mažiausiems „Pasaka apie karalius“.

Spektaklio „Eglė žalčių karalienė“ kūrėjai kviečia prie stalo „paragauti“ senovės lietuvių papročių, burtažodžių, „paskanauti“ smuiko melodijų ir pyragėlių tikrų – teatre iškeptų.
Spektaklio „Eglė žalčių karalienė“ kūrėjai kviečia prie stalo „paragauti“ senovės lietuvių papročių, burtažodžių, „paskanauti“ smuiko melodijų ir pyragėlių tikrų – teatre iškeptų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:16 PM

Spektaklyje „Eglė žalčių karalienė“ režisierė, dailininkė, aktorė Saulė Degutytė ir kompozitorė, atlikėja Snieguolė Dikčiūtė kviečia prie stalo „paragauti“ senovės lietuvių papročių, burtažodžių, „paskanauti“ smuiko melodijų ir pyragėlių tikrų – teatre iškeptų. Spektaklyje vaidinama su autentiškais senoviškais daiktais ir rakandais. Vaidinimo trukmė – 45 min. Prieš spektaklį vyks kūrybinės dirbtuvės.

Rusijos teatro veikėjų sąjungos Vaikų ir lėlių teatrų skyriaus vedėja Olga Glazunova apie šį vaidinimą kalbėjo: „Spektaklį puikiai žiūri vaikai! Jie buvo dėmesingi. O mums vis atrodo, kad vaikus reikia linksminti. Stalo teatro spektaklis patvirtino, kad galima su vaikais kalbėti tyliai, taupiomis priemonėmis ir įtikinamai pasakoti tragišką istoriją, jų negąsdinant. Man regis, šiandien tai yra svarbu. Džiaugiuosi puikiu aktorės darbu. Ji – nuostabi, apdovanota reta dovana!“

Mažiausiems Stalo teatro gerbėjams skirtame spektaklyje „Pasaka apie karalius“ pasakojama įtaigi istorija vaikams apie gerąjį ir blogąjį karalius, kurie susidurdami su savo karalysčių gyventojais užkrečia juos gera arba bloga nuotaika.

Remdamasis stebuklinėmis lietuvių pasakomis, Stalo teatras pasitelkė psichodramos, muzikos terapijos bei dailės terapijos metodus. Spektaklis unikalia teatro kalba padeda vaikams suvokti savo emocijas bei nuotaikas, atskirti jausmus, juos įvardinti bei valdyti nerimą, pyktį ir baimes.

Spektaklyje naudojama grafoprojektoriaus technika ir kompozitorės S.Dikčiūtės gyvai atliekama muzika. „Pasakoje apie karalius“ slypi didelė terapinė, vaiką ugdanti ir jo kūrybinius gebėjimus išlaisvinanti jėga. Spektaklio trukmė 35 min. Po spektaklio vyks kūrybinės dirbtuvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.