Latvijos ir Lietuvos pasienyje – ledo skulptūros upės saloje

Latvijos pasienio su Lietuva mieste Jelgavoje vyksta 17-asis ledo skulptūrų festivalis. Tarp trijų dešimčių dalyvių ledo skulptūras kūrė ir mūsų šalies menininkai.

Jelgavoje – ledo skulptūrų festivalis.<br>lrt.lt nuotr.
Jelgavoje – ledo skulptūrų festivalis.<br>lrt.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lidija Jankauskienė (LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt)

Feb 8, 2015, 10:06 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:00 PM

Šiemet tradicinis ledo skulptūrų festivalis pakeitė vietą – 30 skulptorių iš aštuonių šalių įsikūrė miestą kertančios Lielupės Pašto saloje. Kaip kasmet festivalyje dalyvauja nemažai skulptorių iš mūsų šalies.

„Darau darbą, tai yra fotoskulptūra, tai minimalizmas, kartu su Karliu esme sugalvoję šį darbą. Žiūrint į darbus, šiemet labai įdomūs yra, kiekvienais metais vis keičiasi stilius darbų ir įdomiau ir įdomiau“, – sakė menininkas iš Lietuvos Vilius Matutis.

„Festivalyje dalyvavau – mažą skulptūrą dariau, o komandinis darbas – didelę darėme, o prieš tai dar darėme ir barą, ir dar fotoskulptūrą „Raganą“ darėme, – dėstė menininkas iš Lietuvos Donatas Mockus.

„Man labai patiko šiųmetis festivalis – daug įdomių darbų. Sužinojęs, kad tema – Ledo pasaka, išsigandau, kad bus daug pernelyg „saldžių“ pasakiškų darbų, bet menininkai nuoširdžiai padirbėjo ir sukūrė įdomių skulptūrų“, – kalbėjo skulptorius iš Latvijos Karlis Ylė.

Pagal reglamentą, vienas menininkas gali sukurti dvi skulptūras – vieną individualiai, kitą – su grupe. Konkursantų darbams ir kitoms skulptūroms sunaudota per 70 tonų ledo.

„Ledas krištolinio tyrumo, nes ruošiamas iš filtruoto vandens. Ledą kitam festivaliui pradėsime ruošti vos pasibaigus šiam. Ledas laikomas specialiuose šaldytuvuose ir laukia savo laiko“, – pasakojo Ledo skulptūrų festivalio direktorius Mintauts Buškevics.

Ledo skulptūrų festivalis baigsis sekmadienį vakare. Lankytojų laukia daug pramogų ir koncertų, juose dalyvaus ir atlikėjų iš Lietuvos. Festivalio rengėjai sako kasmet sulaukiantys apie 50 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.