Lietuvių ir latvių salonas Berlyne pristatys baltų autorius

Vakarą moderuos švedų kilmės rašytojas Ulf Peter Hallberg, gyvenantis Berlyne. Renginyje taip pat dalyvaus vertėjas Markus Roduner ir leidėjas Gino Leineweber.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:26 PM

Vakarą moderuos švedų kilmės rašytojas Ulf Peter Hallberg, gyvenantis Berlyne. Renginyje taip pat dalyvaus vertėjas Markus Roduner ir leidėjas Gino Leineweber.

Šiemet išėjusi Dalios Staponkutės knyga „Iš dviejų renkuosi trečią: mano mažoji odisėja“ (Apostrofa) Lietuvoje pelnė kūrybiškiausios metų knygos titulą. Į vokiečių kalbą ją išvertė M. Roduner. Vokiškai ji vadinasi „Jenseits vom Entweder Oder“ (Verlag Expeditionen), ir pirmą kartą vokiečių auditorijai buvo pristatyta šių metų Leipcigo knygų mugėje.

Dalia Staponkutė, besiruošdama savo knygos vokiečių kalba pristatymams, sakė: „Tai knyga apie lietuvės, motinos, intelektualios moters gyvenimą pasaulyje, už savo istorinės tėvynės ribų. Ji aktuali kiekvienam, panašią patirtį turinčiam žmogui, nepaisant tautybės. Ji, noriu tikėti, bus artima ir vokiečiams. Joje – motinos kalbos išlikimo, vertimo, profesinės kelionės po įvairias šalis temų. Ji apie tai, ką su motinos kalba ir tavimi pačia daro laikas, kai gyveni tarp įvairių šalių“.

Kovo 17 d. vyksiantis, jau tradiciniu Berlyne tapęs Lietuvių literatūros salonas, šį kartą taps pirmuoju „Baltų literatūros salonu“. Šalia lietuvių autorės tekstų berlyniečiams literatūros mylėtojams, bus pristatyta latvių rašytojos, gyvenančios Jungtinėse Amerikos Valstijose, knyga „Rygos šiluma“ (Im Sog von Riga), kuri iš latvių į vokiečių kalbą buvo išversta Markaus Rodunerio, išleista „BaltArt“ leidykloje.

Alise Tīfentāle yra Latvijoje gerai žinoma jaunesnės kartos autorė, kurios romanas pasakoja apie 21 a. pradžios Rygos bohemą ir jos kasdienybę, o kartu atskleidžia dar vieną iš daugelio šio miesto veidų.

Abiejų knygų vertėjas į vokiečių kalbą Markus Roduneris mano, kad: „Šis romanas puikiai atspindi Rygos kaip didmiesčio atmosfera ir verčia skaitytoją leistis į kelionę po ekscentriška rygiečių pasaulį.“

Lietuvių – latvių literatūros salonas vyks kovo 17 dieną 19 valandą LR ambasadoje Berlyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.