Paaiškėjo K.Sabaliauskaitės trumpojo rašinio konkurso nugalėtoja

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, leidykla „Baltos lankos“ skelbia rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės trumpojo rašinio konkurso „Istorija greta mūsų“ nugalėtoją. Konkurse, kuris truko dvi savaites, buvo kviečiami dalyvauti visi I–IV gimnazijos klasių moksleiviai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:55 PM

Per šį laiką rašiniai į leidyklą plaukė iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Pasak leidyklos vyriausiojo redaktoriaus Sauliaus Repečkos, džiugu, kad konkursas sulaukė nemenko susidomėjimo: „Moksleiviams tai buvo gera proga ne tik išmėginti savo kūrybines jėgas, pasidomėti mus supančia istorija, atskleisti savo asmeninį požiūrį į jos vaidmenį literatūroje, bet ir užmegzti netiesioginį dialogą su viena populiariausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų, sulaukti jos vertinimo.“

Konkurso nugalėtoją atrinko pati rašytoja ir leidyklos „Baltos lankos“ atstovai. Dėl I vietos laimėtojo vertintojų nuomonės sutapo: konkurso nugalėtoja skelbiama VDU „Rasos“ gimnazijos 2b klasės gimnazistė Ramunė Rakauskaitė, rašinio „Šančiai. Napoleonas. Angelai“ autorė (mokytoja Rita Jurčiukonienė).

Pirmoji vieta jai skiriama už vizualų, gausiai, bet neįkyriai istorinių žinių prisodrintą tekstą, taip pat už suskambėjusią tikrą kaunietišką šneką, švelnią ironiją ir asmeninės bei didžiosios istorijos susluoksniavimą pasakojime.

II vietos nugalėtoju skelbiamas Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 3d klasės gimnazistas Faustas Norvaiša (mokytoja Laima Verbickienė). Pasak Kristinos Sabaliauskaitės: „Gal kai kurie, prisimindami mano knygų herojus sakys, kad tai duoklė „Norvaišų mafijai“, bet radviliškietis gimnazistas Faustas Norvaiša ir jo rašinys „Radvilų miestas“, nepaisant kai kurių istorinių smulkmenų netikslumų, tikrai išsiskyrė – savo teksto temperamentu, drąsiu fantazijos polėkiu bei pastangomis įsivaizduoti konkrečią istorinę akimirką. II vieta – su palinkėjimu kitąkart dar ir kruopščiai patikrinti datas bei faktus.“

III vietos nugalėtojais skelbiami net trys gimnazistai. Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos 2a klasės moksleivė Kamilė Blaževičiūtė įvertinta už rašinį „Kai nuotraukos atgyja“ (mokytoja Jolanta Smirnova). Prizinė vieta jai skiriama už šeimos pasakojime atskleistą sovietinio šnipinėjimo ir išdavysčių kultūrinį reiškinį, taip pat už pastangas atkurti ne tik istoriją, bet ir jos atmosferą.

Vilniaus Šv. Kristoforo gimnazijos 3d klasės moksleivė Emilija Ivaščiuk, rašinio „Paprasto žmogaus istorija“ autorė (mokytoja Jolanta Smirnova), apdovanojama už skaudų tikrumą bei suvokimą, kad istorija kartais skleidžiasi „čia ir dabar“.

Panevėžio 5-osios gimnazijos 3d klasės moksleiviui Mikui Pribušauskui, rašinio „Sena nuotrauka“ autoriui (mokytoja Beata Viederienė), prizas skiriamas už „iš lūpų į lūpas“ perteiktą šeimos pasakojimą ir jo gyvą įgarsinimą dialogais.

I vietos nugalėtojas apdovanojamas išskirtine Kristinos Sabaliauskaitės dovana – Silva rerum trilogija su autorės autografu bei auksine plunksna. II ir III vietų nugalėtojai bus apdovanoti leidyklos įsteigtais prizais. Visų prizinių konkurso vietų laimėtojai bei jų draugai ir šeimos nariai bus pakviesti į nemokamą ekskursiją „Vilnius K. Sabaliauskaitės romane „Silva rerum III“. Šį prizą įsteigė Vilniaus turizmo informacijos centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.