Gegužę prasidėjęs Pažaislio festivalis džiugins visą vasarą

Apie 100 solistų, aktorių, šokėjų, ansamblių bei grupių – atlikėjai iš 12 pasaulio šalių (Armėnijos, Austrijos, Ispanijos, JAV, Chakasijos Respublikos, Didžiosios Britanijos, Pietų Afrikos Respublikos ir kitų) surengs 40 koncertų,

Festivalis prasidės gegužės 31 dieną ant Taikos kalno stovinčio Pažaislio vienuolyno kieme.<br>M.Patašiaus nuotr.
Festivalis prasidės gegužės 31 dieną ant Taikos kalno stovinčio Pažaislio vienuolyno kieme.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 8, 2015, 9:37 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:29 PM

„Nėra taip paprasta prikviesti žmones į koncertus, kai jie ilsisi ir atostogauja. Praėjusiais metais mūsų oras nelepino, kai išvykdavome į atviras erdves, bet aš džiaugiuosi, kad į baigiamąjį koncertą susirinko daugiau negu 2 tūkst. žmonių. Tai liudija, kad Pažaislio festivalis turi savo gerbėjus. Šiemet netrūks šeimų projektų, viename koncerte bus derinami du skirtingi atlikėjai, bet tos pačios šeimos atstovai“, – pristatydamas renginį Kauno valstybinėje filharmonijoje, teigė šios įstaigos vadovas, taip pat – vienas Pažaislio muzikos festivalio rengėjų Justinas Krėpšta.

XX Pažaislio festivalyje dalyvaus net 3 simfoniniai orkestrai, 2 kameriniai orkestrai, 3 chorai, 5 kvartetai, ansambliai ir grupės iš įvairių pasaulio šalių. Diriguos keliolika dirigentų, tarp kurių visiems gerai žinomi Gintaras Rinkevičius, Donatas Katkus, Juozas Domarkas, Petras Bingelis ir kiti.

„Neabejoju, kad festivalio gyvybingumas priklauso nuo to, ar pavyksta surasti raktą parenkant programas, atlikėjus. Nes labai svarbu, kad programa būtų patraukli ne tik atlikėjais, bet ir muzikos kūriniais. Šiemet 20-ojo festivalio programa yra pakankamai įdomi ir liberali. Šis festivalis jau seniai ekspertų vadinamas kaip vienas geriausių ir demokratiškiausių festivalių Lietuvoje“, – kalbėjo Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas prof. P.Bingelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.