Spektaklis „Monstras“: apie kiekviename mūsų miegantį žvėrį

Kauno šokio teatras „Aura“ drauge su Prancūzijos šiuolaikinio šokio kompanija „Cie Samuel Mathieu“ festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ publikai penktadienį pristatys spektaklio „Monstras“ premjerą.

Scena iš šokio spektaklio „Monstras“.
Scena iš šokio spektaklio „Monstras“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 10:06 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:29 PM

Spektaklio tema – žmonijos žvėriškumas. Kaip žmoguje gimsta vidinis monstras? Kodėl jis prabunda? Kodėl žiaurumas tampa norma? Kokia mūsų asmeninė pozicija? Kodėl žmonės, patyrę tiek daug žiaurumo ir priespaudos, ilgainiui pamiršta, ką teko išgyventi ir vėl brenda į tą pačią žiaurumo balą?

Prancūzijoje kuriantis choreografas Samuelis Mathieu tyrinėja priespaudą patyrusių Europos šalių patirtį, bandydamas suvokti, kaip visa tai veikia dabartinį žmonių gyvenimą. Jau vaikų žaidimuose pastebime daug žiaurumo ir stiprių, negatyvių emocijų. Tačiau užaugę mes nesiliaujame žaidę šių žaidimų. Choreografo įsitikinimu, žmogus iš esmės labai prieštaringa būtybė. Jis gali būti ir dieviškas, ir čia pat kraštutinai žiaurus. Istorijoje pilna pavyzdžių, kaip esantys valdžioje, neišlaikę pausiausvyros, tampa tironais ir monstrais.

„Šokio aikštelė – tarsi mažas visuomenės modelis, kurioje vyksta galios žaidimai. Kaip juos nutraukti? Klausimas kiekvienam mūsų. Atsakymų neturiu. Tiesiog stoju į akistatą su tikrove. Kraštutinai fiziškas, energetiškas spektaklis, girdomas prisiminimais ir kiekvieno asmenine patirtimi, tikiuosi, atitolins monstro, kuris miega mumyse, pabudinimą“, – sakė projekto sumanytojas choreografas S.Mathieu.

Kurti premjerinio spektaklio į Kauno šokio teatrą „Aura“ choreografas atvyko drauge su kompozitoriumi Maxime'u Denuc. Spektaklio „Monstras“ premjera – tai tik viena, kur kas didesnio projekto, kurį įgyvendina šiuolaikinio šokio kompanija „Cie Samuel Mathieu“, sudėtinių dalių. Kiti kūrybiniai etapai vyks Vokietijoje, Ispanijoje, Portugalijoje ir Nyderlanduose.

Šokio spektaklio „Monstras“ premjera. Gegužės 8 d. 20 val. “Menų spaustuvė“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.