Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje – net trys orkestrai

Būrį džiazo žvaigždžių klaipėdiečiams ir miesto svečiams birželio pirmąjį savaitgalį dovanosiantis 21-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pakvies ir į tikrą džiazo orkestrų regatą. Tiesa, ši regata, kurioje dalyvaus muzikantai iš Norvegijos, Kazachstano ir Lietuvos, vyks ne vandenyje, o festivalio scenoje.

Klaipėdos džiazo orkestras susikūrė mažiau kaip prieš dvejus metus, tačiau jau žinomas daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų.
Klaipėdos džiazo orkestras susikūrė mažiau kaip prieš dvejus metus, tačiau jau žinomas daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-13 14:07, atnaujinta 2018-01-03 23:49

„Džiazo orkestras – tai džiazo muzikos olimpas. O šiųmečio festivalio scenoje jų net trys. Tad jų pasirodymas – lyg savotiška džiazo orkestrų regata, publikai dovanosianti tūkstančius muzikos natų“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio rengėja Inga Grubliauskienė. Šios muzikinės regatos startą duos džiazo orkestras ir Norvegijos „Løen“. Tai jau pripažinimą Norvegijoje pelnęs kolektyvas, aktyviai dalyvaujantis bendruose projektuose ir pasirodymuose su šios šalies džiazo žvaigždėmis. Beje, šio orkestro gretose esama ir lietuvio – trimitininko bei buvusio grupės „Old City Band“ nario Irmanto Norkaus. Muzikinės regatos estafetę iš „Løen“ periims aistringieji kazachai „Big Band Astana“. Na, o prie finišo linijos stos nors dar tik prieš mažiau nei dvejus metus susibūręs, bet daugeliui uostamiesčio džiazo gerbėjų jau gerai žinomas Klaipėdos džiazo orkestras, tikras Vakarų Lietuvos džiazo ambasadorius. Pasak I.Grubliauskienės, Klaipėdos džiazo orkestras subūrė vienus geriausių, išraiškingiausių ir aktyviausių regiono džiazo muzikantų bei atstovauja krašto džiazo muzikos kultūrai visoje Lietuvoje. „Klaipėda neįsivaizduojama be džiazo muzikos ne vieną dešimtmetį, džiazas jau tapo simbolišku uostamiesčio kultūros kamienu. Kaip atrodytų medžio kamienas be lapų šnarėjimo ar žaibas be griaustinio dundėjimo? Tad ir Klaipėdos džiazo orkestro misija aiški – kad lapai sušnarėtų ir griaustinis sudundėtų, o Klaipėdos muzikinė kultūra įgautų dar ryškesnį džiazo atspalvį“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio rengėja.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms po plazdenančiomis burėmis – birželio 5-7 d. Kruizinių laivų terminale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.