Amerikos bliuzo legenda B.B.Kingas mirė Las Vegase

Amerikos bliuzo legenda B.B.Kingas mirė Las Vegase būdamas 89 metų, pranešė jo teisininkas Brentas Brysonas. Naujienų agentūrai AP jis sakė, kad B.B.Kingas mirė ramiai miegodamas apie 21 val. 40 min. vietos (7 val. 40 min. Lietuvos) laiku savo namuose.

B.B.Kingas skambino „Gibson“ gitara, kurią meiliai vadino Liusile.
B.B.Kingas skambino „Gibson“ gitara, kurią meiliai vadino Liusile.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-15 10:41, atnaujinta 2018-01-03 17:39

Misisipės valstijoje gimęs atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Riley B.Kingas, yra įtrauktas į Bliuzo fondo šlovės muziejų bei Rokenrolo šlovės muziejų ir laikomas vienu geriausių visų laikų gitaristų.

Atlikėjas skambino „Gibson“ gitara, kurią meiliai vadino Liusile. Jis buvo ne vien neginčijamas bliuzo karalius, bet ir daugelio kitų gitaristų, įskaitant Ericą Claptoną, mentorius.

Milijonus įrašų visame pasaulyje pardavęs atlikėjas, pramintas Bliuzo karaliumi, ilgiau negu 20 metų sirgo 2-ojo tipo cukriniu diabetu.

Daugiau negu 50 albumų išleidusį bliuzo meistrą išgarsino hitais tapusios melodijos, tokios kaip 6-ajame dešimtmetyje išleista daina „Three O'Clock Blues“, 1970-ųjų „The Thrill Is Gone“ ir „When Love Comes to Town“, kurią jis rašė su airių roko grupe U2 1989 metais.

B.B.Kingas 2009 metais pelnė savo 15-ąjį „Grammy“ apdovanojimą už geriausiu tradicinio bliuzo albumu pripažintą „One Kind Favor“.

Pernai spalį B.B.Kingas pasijuto blogai per vieną koncertą. Jam buvo diagnozuotas didelis skysčių netekimas ir išsekimas, o kitus tų gastrolių pasirodymus jam teko atšaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.