Ukrainos artistus ištiko šokas: negi teks kariauti ir jiems?

Lvovo operos teatre suirutė – net 35 artistams įteikti šaukimai į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Kariauti kviečiami ne tik orkestrantai ir choristai, bet ir baleto bei operos spektaklių pagrindiniai solistai.

Negi Lvovo operą teks uždaryti?<br>Wikipedia nuotr.
Negi Lvovo operą teks uždaryti?<br>Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2015, 6:30 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 8:30 PM

„Tokia nevaldoma mobilizacija privers išbraukti iš teatro repertuaro kai kuriuos kūrinius, o gal net ir visai uždaryti teatrą“, – nuogąstaujama Lvovo teatralų atvirame laiške.

Baleto trupei kilo grėsmė prarasti net 4 iš 7 pagrindinių solistų, tarp jų – vieną Ukrainos liaudies artistą. Pasak laiško autorių, tokio lygio šokėjų visoje Ukrainoje atsirastų tik keliolika.

„Susidaro įspūdis, kad kai kurie biurokratai nori žūtbūt sužlugdyti geriausias Ukrainos meno tradicijas, – piktinamasi laiške. – Norisi jiems priminti, kad aukštos kvalifikacijos muzikantų, operos ir baleto artistų parengimas trunka 12-16 metų ir dar ilgus sceninės praktikos metus.

Sunku suvokti tokį švaistymąsi kvalifikuotais profesionalais. Įdomu, kiek Parlamento narių ir biurokratų vaikų gavo šaukimus į armiją?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.