Trečiadieniais vilniečiai į kiną galės keliauti pigiau

Kino filmų industrija – milžiniškas ir sudėtingas organizmas, kuriame sėkmę lemia net menkiausios smulkmenos. Akyliausi kino teatrų lankytojai jau galėjo pastebėti, kad premjeros visame pasaulyje vyksta tik penktadieniais, o jaunimui itin dažnai organizuojami naktiniai seansai. Šioje industrijoje veikia ir daugiau netikėčiausių taisyklių, kurias sutiko atskleisti „Pasakos“ kino teatro direktorė Andrė Balžekienė, pristatydama naujausią „Tiketos“ akciją – bilietus į trečiadienio kiną žymiai pigiau.

Kiekvienos savaitės trečiadienį skelbiama „Tiketos gero kino diena“ ir kviečiama žiūrėti filmus „Pasakos“ ir „Skalvijos“ kino teatruose už žymiai mažesnę kainą.
Kiekvienos savaitės trečiadienį skelbiama „Tiketos gero kino diena“ ir kviečiama žiūrėti filmus „Pasakos“ ir „Skalvijos“ kino teatruose už žymiai mažesnę kainą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2015, 11:17 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:28 PM

„Oras – vienas pagrindinių kino salės užimtumą lemiančių veiksnių. Saulėtą dieną miestiečiai mieliau renkasi leisti dieną lauko kavinėse, gurkšnodami kavą, o šaltą apniukusią ar vėjuotą dieną – visi kaip susitarę skuba į teatrą ar į kiną. Šiuo klausimu kino industrijai dėkingiausi yra šaltieji sezonai, o vasara – vienas komplikuočiausių, todėl visada ieškome kitų būdų kaip patenkinti žiūrovų poreikius. Vienas jų – filmas atvirame lauke, po žvaigždėmis“, – sakė A.Balžekienė.

Anot jos, būti kuo arčiau žiūrovų svarbu ne tik atsižvelgiant į sezoną, bet ir į to laiko aktualijas. „Per Jonines niekas nesirinks žiūrėti filmo apie Kalėdas, o per Velykas – šeimyninės dramos. Filmų kūrėjai iš anksto planuoja ne tik siužetą, bet ir filmo išleidimo dieną. Dramos pristatymui geriausias laikas – ruduo, o sėkmingiausi nuotykių filmai pristatomi šiltuoju sezonu. Vasarą itin daug premjerų vaikams, kadangi atostogaujant darželiams mažųjų laiką reikia užimti naujomis atrakcijomis“, – kalbėjo kino teatro „Pasaka“ vadovė.

Žiūrovų aktyvumui įtakos turi ir savaitės diena bei filmo valanda. Andrės teigimu, trečiadienis – mažiausiai populiari diena pramogauti.

„Didžiausio lankytojų srauto sulaukiame savaitgalį, kurio pradžia galime laikyti jau ketvirtadienį. Diena, kada sulaukiame mažiausio žiūrovų skaičiaus – trečiadienis. Pastebime tendenciją, kad ši diena bendrai vertinama kaip metas, kada žmonės nesugalvoja, ką veikti ir mieliau leidžia laiką namuose. Norėdami suaktyvinti kino mėgėjus, organizatoriai šią dieną pateikia daugiausiai akcijų. Todėl norintiems žiūrėti filmą pigiau – tai geriausia diena“, – tikina ji.

Specialią trečiadienio filmų akciją nuo šiol siūlo ir „Tiketa“. Kiekvienos savaitės trečiadienį jie skelbia „Tiketos gero kino diena“ ir kviečia žiūrėti filmus „Pasakos“ ir „Skalvijos“ kino teatruose už žymiai mažesnę kainą, t.y. vos 3,1 euro. Bilietus trečiadienio filmui galima pirkti kiekvienos savaitės pirmadienį, antradienį ir trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.