Kultūros naktis ragins šviesos ieškoti tamsoje

Birželio 19-oji – laikas, kai

Kultūros naktis šiemet – iš birželio 19-osios į 20-ąją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kultūros naktis šiemet – iš birželio 19-osios į 20-ąją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 3, 2015, 2:12 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:49 PM

„Šiais metais festivalio lankytojus žavės menininkai tiek iš Lietuvos, tiek ir užsienio šalių. Praėjusių metų festivalio akcentas buvo teatrų pasirodymai, o šį kartą daugiau dėmesio skirsime išskirtiniams improvizacijų bei vizualiniams projektams ir renginiams ant vandens. Žinoma, nei teatrai, nei muzika ar šokis nebus užmiršti, o mes tikimės, kad naktis iš birželio 19-osios į 20-ąją bus viena šviesiausių naktų metuose“, – sakė Kultūros nakties iniciatorė ir Kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė.

Festivalio renginiai prasidės kontroversiško menininko iš Čekijos Davido Černio meninės instaliacijos „Kabantis žmogus“ pristatymu. Į Prezidentūros kiemą kvies Danijos šokio teatras su spektaklio „Black diamond“ ištraukomis, o Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelį užpildys kompozitorius  Gertjanas Adema iš Olandijos vilkelių šokiu „Hooming around and around“, kuriam bus panaudoti penki didžiuliai vilkeliai bei garso ir šviesos efektai.

Vilniaus gatvėse bus galima matyti Airijos atlikėjų „Macnas“ teatralizuotas eitynes, Daukanto aikštėje – aistringą ispanų šokio duetą „Hurycan“, Vilniaus paveikslų galerijos kieme lauks prancūzų kompanijos „Cie Solta“ gatvės ir cirko pasirodymas.

Festivalio metu Vilnius alsuos romų muzikos ritmu – meninis kolektyvas „Baltic Balkan“ kartu su lenkų muzikantais Megitza ir Andreasu Kapsalis bei vengrais „Sondorgo“ inicijuoja meninę akciją „Taboras žengia į Kultūros naktį“.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalio programoje netrūks muzikos: „LRT Opus terasoje“ pasirodys populiarios jaunimo grupės „Condor Avenue“, „Deeper Upper“, „ba“ ir kiti, menų fabrike „Loftas“ vyks lenkų grupės „Organek“ ir Jurgio Didžiulio koncertai. Klasikinės muzikos mėgėjai turės net kelis pasirinkimus: Šv.Jonų bažnyčioje vyks vargonų ir kamerinės muzikos koncertai, Valdovų rūmų kiemelyje pasirodys klasikinės ir džiazo muzikos atstovai, o Rotušė skambės klasikinės muzikos gaidomis, be kitų atlikėjų, kviesdama pasiklausyti išskirtinio svečio iš JAV – moderniosios violončelės technikos išradėjo Rushado Egglestono.

Jau trečią kartą mažuosius festivalio lankytojus ir jų tėvelius kvies „Šeimų erdvė“ Bernardinų sode.

Kultūros naktis nušvies Vilnių gausybe instaliacijų bei vizualizacijų. Urtės Mildos Širvinskaitės šviesos ir vaizdo instaliacija „Mikroskopas“ suteiks žiūrovams galimybę sukurti artimesnį ryšį su gamta. Lino Kutavičiaus šviesos instaliacija „Po tiltu“ apšvies Žvėryne esantį tiltą ir sukurs jaukumo bei saugumo pojūtį. Instaliacijos „Lazerių miškas“ metu judesių davikliais bus fiksuojami praeiviai ir lazeriu jų judesiai bus generuojami į 3D formas, tirpstančias mistinėje Vilniaus nakties migloje.

Per Kultūros naktį instaliacija „Atspindžiai“ nušvies Užupio tvenkinius naujomis spalvomis ir kvies žiūrovus apsilankyti šioje kiek primirštoje miesto vietoje. Irina Kostina kurs instaliaciją „Migracija“ – Vilnios paviršius bus padengtas lietuviškais centais nusagstyta paklode išreiškiant senosios Lietuvos valiutos ilgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.