Okupacijos ir genocido dieną bibliotekos visus pasitiks su duona

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka šiais metais inicijuoja netradicinį birželio 15-osios – Okupacijos ir genocido dienos – minėjimą šalies bibliotekose.

Lietuvos bibliotekos pakviestos prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos ir paminėti šią dieną vaišinant lankytojus duona.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos bibliotekos pakviestos prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos ir paminėti šią dieną vaišinant lankytojus duona.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2015-06-14 07:00, atnaujinta 2017-11-22 15:32

Minėjimo simboliu pasirinkta duona, o pagrindiniu motyvu taps Vlado Kalvaičio „Odė duonai“ iš jo knygos „Sustiprinto rėžimo barakas“, kurioje vaizduojami autentiški autoriaus išgyvenimai tremtyje.

Lietuvos bibliotekos pakviestos prisijungti prie Nacionalinės bibliotekos ir paminėti šią dieną vaišinant lankytojus duona, bibliotekose skaitant duonai skirtą V.Kalvaičio odę ar kitaip prisiminti reikšmingus istorinius įvykius.

Nacionalinėje bibliotekoje 10 val. bus atidaryta visą dieną veiksianti Okupacijos ir genocido dienai skirta speciali vaizdo ir garso instaliacija (aut. LNB Muzikos skyriaus vyresn. redaktorė Julija Paliukėnaitė). Pagrindinis jos motyvas – duona. Skambant „Odei duonai“ lankytojai taip pat galės pamatyti lietuvių gyvenimą ir buitį tremtyje įamžinančius vaizdus – nuotraukas, atvirukus ir kitą suskaitmenintą dokumentinę medžiagą iš Genocido aukų muziejaus fondų.

Kultūros ministerijos iniciatyva šiais metais tremtinio duona taps ne vieno minėjimo simboliu sostinėje: 12 val. 30 min. V.Kalvaičio odė skambės Okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo ceremonijoje prie paminklų politiniams kaliniams ir tremtiniams Aukų gatvėje, Vilniuje, o 14 val. Atminimo valandoje prie Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memorialo susirinkusieji bus vaišinami specialiai iškepta duona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.