Koncerte Miunchene D.Chvorostovskį pakeis baritonas Th.Hampsonas

Koncerte „Gipfeltreffen der Stars“, birželio 27-ąją vyksiančio Miuncheno Karališkojoje aikštėje, vietoj Dmitrijaus Chvorostovskio, kuriam diagnozuotas galvos auglys, dainuos Niujorko „Metropolitan Opera“ solistas Thomasas Hampsonas. Tai pranešė vienas koncerto rengėjų kompanija „Global Concerts“.

Dainininko D.Chvorostovskio laukia ilgas gydymas.<br>T.Bauro nuotr.
Dainininko D.Chvorostovskio laukia ilgas gydymas.<br>T.Bauro nuotr.
Th.Hampsonui teko skubiai pakeisti susirgusį kolegą.
Th.Hampsonui teko skubiai pakeisti susirgusį kolegą.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 26, 2015, 5:17 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 5:44 AM

„Žinoma, džiaugiuosi, kad šeštadienį dalyvausiu koncerte „Gipfeltreffen der Stars“ su savo puikiais kolegomis, kad dainuosiu mielai Miuncheno publikai, – rengėjai citavo Th.Hamsono žodžius. – Vis dėlto tą vakarą temdys susirūpinimas mano kolegos sveikata. Noriu palinkėti D.Chvorostovskiui visa ko geriausia ir kuo greičiau pasveikti. Mintimis būsime su juo.“

Kaip ir planuota anksčiau, koncerte dalyvaus Ana Netrebko, Jonas Kaufmannas, Sankt Peterburgo Marijos teatro solistai Ildaras Abdrazakovas ir Jelena Židkova. Jie dainuos arijas ir scenas iš Giuseppe Verdi operų „Aida“, „Don Karlas“, Georges'o Bizet „Karmen“, Gioacchino Rossini „Sevilijos kirpėjo“, Giacomo Puccini „Mano Lesko“ ir kt.

Birželio 24-ąją 52 metų D.Chvorostovskio oficialioje svetainėje paskelbtas pranešimas, kad dainininkas priverstas atšaukti visus savo pasirodymus iki vasaros pabaigos dėl diagnozuoto galvos auglio.

60-metis Th.Hampsonas aktyviai bendradarbiauja su Ciuricho, San Francisko, Paryžiaus operos teatrais, Niujorko „Metropolitan Opera“, Londono karališkuoju operos teatru, Vienos valstybės opera. Jis turi daugybę apdovanojimų, tarp jų – „Grammy“ statulėlę, o 2013 metais įtrauktas į  žurnalo „Gramophone“ Garbės salę („Hall of Fame“).

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.