A. Griciaus piešinių parodoje – pagrindinis personažas „Guga“

Antano Mončio namuose-muziejuje atidaryta režisieriaus, aktoriaus ir iliustruotojo Augustino Griciaus piešinių paroda. Joje pristatomi piešiniai, sukurti per 25-erius metus.

J.Griciaus piešinys.<br>Antano Mončio namų-muziejaus „Facebook“ nuotr.
J.Griciaus piešinys.<br>Antano Mončio namų-muziejaus „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Jul 8, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 10:12 AM

Dažniausiai savo piešinius A.Gricius dovanodavo draugams, artimiesiems, kurie menininką vadindavo Guga. Iš čia – ir parodos pavadinimas. Ir piešinių pagrindinis personažas – Guga. „Piešiniuose pagrindinis personažas yra pats autorius Guga. Ir jis vis patenka, kaip koks Miunchauzenas, į keisčiausias, šmaikščias ir komiškas situacijas“, – pasakoja ekspozicijos architektė Skaistė Kazarauskaitė.

Autorius, pasak parodos rengėjų, tarsi įtraukia žiūrovą į žaidimą. Toks žaidimas kartais gali atrodyti beprasmis, kaip pvz., šokinėjimas per gumą, bet suteikia savotiškos palaimos. Piešiniuose autorius sukuria šmaikštų „gugišką“ žaidimo stilių.

„Dailė ir menas leidžia mums pakilti virš kasdienybės, virš tikroviškumo, humoras mums leidžia lengviau pereiti gyvenimo kliūtis“, – tikina S.Kazarauskaitė.

Parodoje, kuri Antano Mončio namuose-muziejuje veiks iki rugpjūčio pradžios, lankytojai galės susipažinti ir su A. Griciaus iliustruotomis rašytojo Liudviko Jakimavičiaus knygomis. Pagal vieną iš jų – „Gaisrininkų legendos“ – A.Gricius yra režisavęs to paties pavadinimo televizijos spektaklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.