Išlaisvinti kūno ir sielos – su balerina N. Beliakaite

Baltijos baleto teatras ir po ketverių metų į teatro veiklą grįžusi primabalerina Neli Beliakaitė nusprendė plėsti šokio bei teatro erdvę ir kviečia visus, kurie yra neabejingi šokiui, į naujai įrengtą baleto studiją. Baltijos baleto teatro studija atidaroma nuo rugsėjo 1 d. Vilniuje, Olandų g. 6. Joje laukiami jaunuoliai ir suaugusieji, norintys lavintis tiek fiziškai, tiek meniškai.

Scena iš Baltijos baleto teatro spektaklio „Vaivos juosta“.<br>Organizatorių nuotr.
Scena iš Baltijos baleto teatro spektaklio „Vaivos juosta“.<br>Organizatorių nuotr.
Baltijos baleto teatro studija įsikūrusi Vilniuje, Olandų g. 6, virš „Maxima“ parduotuvės.<br>Organizatorių nuotr.
Baltijos baleto teatro studija įsikūrusi Vilniuje, Olandų g. 6, virš „Maxima“ parduotuvės.<br>Organizatorių nuotr.
N.Beliakaitė pristatys šokio filosofiją, taikomą Jungtinėse Amerikos Valstijose bei kitose Europos šalyse.<br>Organizatorių nuotr.
N.Beliakaitė pristatys šokio filosofiją, taikomą Jungtinėse Amerikos Valstijose bei kitose Europos šalyse.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:14 AM

Studijos tikslas – parengti vaikus ir jaunuolius profesionaliam baleto artisto darbui ne tik kaip stiprius techniškus šokėjus, bet ir kaip laisvus, išprususius, drąsius atlikėjus, mylinčius šokį visa širdimi.

Baleto studijoje dirba profesionali šokėjų trupė, kuri nuolat rengia šokio spektaklius, juos rodo Lietuvoje bei užsienio šalyse ir sulaukia daug teigiamų įvertinimų. Pradėję lankyti repeticijas vaikai turi galimybę augti, tobulėti ir, tęsdami savo studijas, pradėti dirbti profesionalioje baleto trupėje. Jaunuoliai ir suaugusieji, jau turintys stiprius baleto pagrindus, atskiru siūlymu gali būti kviečiami prisidėti prie profesionalios Baltijos baleto teatro trupės veiklos.

Studijoje laukiami vaikai (pastarieji – net nuo 3 metų), jaunuoliai ir suaugusieji. Vaikų ir jaunuolių grupės skirstomas į sustiprintas A ir lavinamąsias B. Studijoje vyks klasikinio baleto pamokos su neoklasikinio baleto ir šiuolaikinio šokio intarpais. Į programas bus įtraukta šiuolaikinio, džiazo, charakterinio, kontaktinės improvizacijos ir kitų šokių stilių pagrindai.

Baltijos baleto teatro režisierė-choreografė Marija Simona Šimulynaitė vadovaus kūno kalbos, improvizacijos, vaidybos, šokio psichologijos pamokoms-seminarams. Tikslas – kuo anksčiau atskleisti žmogaus išskirtinius gebėjimus, jį paskatinti tobulėti, motyvuoti ir sudominti ta veikla, kuriam jis gabus. Atradus talentus, su jais būtų dirbama individualiai.

Režisierė-choreografė M.S.Šimulynaitė yra padėjusi ne vienam profesionaliam artistui atrasti savo vietą scenoje, savo judesį, stilistiką. Baltijos baleto teatro studijoje vaikai bus mokomi artistiškumo, šokio judesių suvokimo. Auklėtiniai galės interpretuoti, patys kurti šokį.

Pamokose bus supažindinama, kaip scenoje randasi apšvietimas, kokie yra scenografijos principai, bus pristatomos vizualinės projekcijos, kitos šiuolaikinės informacinės technologijos. Neatmetama galimybė paruošti profesionalų vaikišką spektaklį, kuriame šoktų studijos auklėtiniai.

„Mes pažadame įdomią, stiprią programą. Laukiame žmonių, kurie žavisi šokiu ir nori prie jo prisiliesti“, – kalbėjo Baltijos baleto teatro vadovė Laura Radzevičiūtė.

Pagrindinė programų sudarytoja – N.Beliakaitė. Primabalerina nusprendė dirbti su Baltijos baleto teatru, nes tiki, kad jie ves šią šokio šaką pirmyn. Balerina pristatys visai kitokią šokio filosofiją, taikomą Jungtinėse Amerikos Valstijose bei kitose Europos šalyse. Vakarų šalyse nebėra laikomasi griežtų kanonų, šokis tampa vis laisvesnis. Pedagogė savo geriausias žinias ir sukauptą patirtį atiduos mokyklos auklėtiniams.

N.Beliakaitė baigė Vilniaus baleto mokyklą, stažavosi Kunigaikštienės Grace Kelly karališkojoje baleto akademijoje Monte Karle (Monakas), Sankt Peterburgo Kirovo teatre parengė baletų „Gulbių ežeras“ ir „Žizel“ pagrindinius vaidmenis su garsiąja Ninel Kurgapkina. Kaip solistė N.Beliakaitė šoko Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Sakramento baleto trupėje Kalifornijoje, Los Andželo baleto trupėje, šiuolaikinio šokio trupėse Vašingtone (JAV). Daugiau kaip dešimt metų dėstė skirtingose baleto mokyklose ir vedė meistriškumo pamokas Tausono universitete JAV. N.Beliakaitė yra laimėjusi sidabro medalį ir specialųjį prizą už šiuolaikinės choreografijos atlikimą „Prix de Lausanne“ tarptautiniame baleto konkurse Šveicarijoje, pelniusi diplomus Niujorko, Paryžiaus, Maskvos tarptautiniuose baleto konkursuose.  

„Nuoširdus šokio specialistų darbas, draugiška aplinka, įsiklausymas į individualius vaikų, jaunuolių bei jų tėvelių siekius – tai kelias, vedantis į tai, kad šokame su meile“, – šokio studijos vizija dalijosi Baltijos baleto teatro vadovė L.Radzevičiūtė.

Norintys mokytis Baltijos baleto teatro šokio studijoje galite registruotis interneto svetainėje https://balticballet.com/registracija/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.