Japonijos menų festivalis: nuo kimono iki haiku

Vilniuje prasideda IV Japonijos menų festivalis, kuriame lankytojai galės plačiau susipažinti su įvairiomis Japonijos kultūros dalimis: pasigrožėti bonsais ir suisekiais, kaligrafijos, kimono, ikebanos, teatro kaukių Noh menu, pamatyti Japonijos kardus, susipažinti su japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainu, tapyba ant kriauklių, haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba, tradicine japonų muzika ir džiazu, sušių gaminimo paslaptimis, įvairiais kovos menais.

Japonijos menų festivalyje lankytojai galės plačiau susipažinti su įvairiomis Japonijos kultūros dalimis.
Japonijos menų festivalyje lankytojai galės plačiau susipažinti su įvairiomis Japonijos kultūros dalimis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2015, 11:29 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:44 PM

Pasak šio renginio organizatoriaus, bonsų meistro ir Lietuvos bonsų asociacijos prezidento Kęstučio Ptakausko, tris dienas vyksiantį festivalį ketina aplankyti daugiau kaip 35 pasaulių šalių atstovai. „Atvyksta nemaža menininkų delegacijų iš Japonijos, JAV, Pietų Korėjos, Kinijos, Puerto Riko ir, žinoma, visos Europos. Festivalyje dalyvaus ir žinomi menininkai iš Lietuvos“, – sakė K.Ptakauskas.

Festivalio lankytojai turės retą progą išvysti šokėjos, aktorės ir dainininkės, jogos mokytos Miyuki Matsunaga meną. Ši japonų šokėja atliks „Geta“ šokį, kurio tematika – žemė, vanduo, oras, ugnis ir šviesa. Šie pagrindiniai pasaulio elementai bus perteikti šokiu, balsu ir gyvu menu – japonų kaligrafija.

Festivalyje viešės ir pasaulyje garsi džiazo atlikėja, kompozitorė ir vokalistė Keiko Börjeson. Džiazo pasaulyje ji sukasi nuo praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio. Keiko teko groti su Japonijos simfoniniu orkestru, koncertuoti prezidentui George'ui Bushui Baltuosiuose rūmuose bei dalytis scena su garsiais Skandinavijos atlikėjais.

Kaip teigia K.Ptakauskas, renginys unikalus ne tik atvykstančiais svečiais, įvairiais meno darbais, bet ir tuo, kad lankytojai čia galės dalyvauti įvairiuose mokymuose, kūrybinėse dirbtuvėse, pirmą kartą veiks dizaino mugė.

„Festivalio naujiena – japoniškas vaikų kampelis, kuriame tėvai galės saugiai palikti savo vaikus nuo 5 metų ir ramiai mėgautis renginio programa. Čia mažieji galės susipažinti su japonų kalba, rašmenimis, pažaisti tradiciniais japoniškais žaislais, Lietuvoje dar nematytais japoniškais konstruktoriais „LaQ“. Kampelyje vyks informacinės paskaitėlės apie įvairias japonų kultūros sritis bei skirtingus kovų menus, o jas lydės tematiniai praktiniai užsiėmimai. Japoniška animacija taip pat neatsiejama šio kampelio dalis“, – pasakojo K.Ptakauskas.

IV Japonijos menų festivalis. Rugsėjo 4–6 d. Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Vilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.