Vilniaus centre – žaliuojantis miškas

Rugsėjo 21–spalio 18 dienomis šalia Vilniaus sporto rūmų įsikurs pirmoji ir vienintelė Lietuvoje laikina meno ir koncertų erdvė „Miške“.

Landšafto dizainerė R.Mikailionytė prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų „užaugins“ mišką.
Landšafto dizainerė R.Mikailionytė prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų „užaugins“ mišką.
Landšafto dizainerė R.Mikailionytė prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų „užaugins“ mišką.
Landšafto dizainerė R.Mikailionytė prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų „užaugins“ mišką.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-09-04 18:10, atnaujinta 2017-10-17 11:57

Šio projekto vizualiu įgyvendinimu rūpinasi landšafto dizainerė Renata Mikailionytė. Daugiau nei 200 kvadratinių metrų plote jaukiai įsitaisys jos rankomis sukurtas miškas. Jis bus kuriamas iš Vokietijos, Olandijos, Lenkijos ir, žinoma, Lietuvos medelynų augalų.

„Kol kas idėjos, kaip atrodys miškas, dar nenoriu atskleisti. Pasakysiu tik tiek, kad atsispindės saulės nugairintas ruduo. Galima bus džiaugtis rudens paliestu subtilių spalvų žaismu. „Miške“ nebus išpuoselėta ir idealu, nes gamtoje sterilios tvarkos nėra“, – pasakojo R.Mikailionytė.

„Miške“ idėjos autorė Vaida Navickaitė pasakojo, kad projekto mintis kilo norint priartinti miesto žmogų prie gamtos, atkreipti dėmesį į modernius antrinio žaliavų panaudojimo būdus. Būtent todėl ši meno ir koncertų erdvė bus sukurta iš septynių jūrinių konteinerių.

„Dieną tai bus ekspozicijų erdvė, kurioje eksponuojami įvairių sričių menininkų darbai. Vakarais „Miške“ vyks akustiniai atlikėjų koncertai“, – pasakojo V.Navickaitė. Tuo metu, kai vyks parodos, lankytojus prie gamtos priartins ir muzikinis fonas. Netradicinėje erdvėje skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio „Miške“, Vidmanto Blažio gamtos ir paukščių garsų įrašai.

„Mūsų miškas įgaus įdomią formą. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės palaikymo. Taip pat malonu, kad prie šio projekto prisidėjo menininkai „Elvyra Design“, Inga Mrazauskaitė, broliai Ričardas ir Artūras Anusauskai, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Šorena, Alina Orlova, NIKO orkestras, Vidas Bareikis, OKT teatro aktorių trupė ir kiti Lietuvos kūrėjai. Mūsų tikslas parodyti, kad miškas yra atviras visiems, todėl neabejojame, kad kiekvienas tikrai ras sau tinkamą ir patinkamą renginį“, – vylėsi renginio organizatorė Liucina Mackialo.

Dėl ribotos erdvės per koncertus bus ribojamas klausytojų skaičius. Iš viso koncertų galės klausytis tik apie 300 žmonių. Todėl bilietus į renginius siūloma įsigyti iš anksto.

PARODOS

Darbo laikas – 10–18 val. Ekspozicijoje lankytojai galės išvysti „Elvyra Design“ sukurtą „musyną“, I.Mrazauskaitės tapypos darbus, R.Anusausko gamtos fotografijų ciklą bei vaizdo instaliaciją, pamatyti Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės organizuoto tapybos plenero darbų parodą, kitų menininkų darbus.

KONCERTAI

Rugsėjo 21 d. 19 val. atidarymo koncertas su Juste Arlauskaite–Jazzu. 

Rugsėjo 25 d. 19 val. Naujų idėjų kamerinis orkestras (NIKO).

Spalio 2 d. 19 val. A.Anusauskas ir M.Grabštaitė.

Spalio 7 d. 19 val. Poezijos vakaras su OKT / Vilniaus miesto teatro aktoriais .

Spalio 8 d. 19 val. A.Orlova su grupe.

Spalio 9 d. 19 val. Šorena su grupe.

Spalio 14 d. 19val. „Subtilu-Z“. 

Spalio 16 d. „Stipriai kitaip“.

Spalio 18 d. 16 val. Uždarymo koncertas vaikams – karuselė su „Giunter Percussion“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.