Pirmą kartą visa Lietuva šoks kartu

Smagi, nuotaikinga, unikali etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“ jau rugsėjo 19 d. 17 val. kviečia Lietuvos žmones drauge mokytis tradicinių šokių, šokti juos, kartu dainuoti liaudies dainas ir muzikuoti.

Išaukštinti šokį – toks Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytos akcijos tikslas.
Išaukštinti šokį – toks Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytos akcijos tikslas.
Išaukštinti šokį – toks Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytos akcijos tikslas.
Išaukštinti šokį – toks Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytos akcijos tikslas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 10, 2015, 12:35 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:57 PM

Įprasta, kad mes, Lietuvos žmonės, garsinamės kaip Dainų šalies atstovai. To neigti nereikėtų. Bet ar nesame paveldėję kitų vertingų tradicijų, kad ir puikių šokių? Ar nesižavime paprastu jų grožiu, smagumu ir galimybe kiekvienam atskleisti savo individualybę? Ar nesame pajutę, kokį džiaugsmą, energijos, gyvybingumo pliūpsnį jie teikia, kai prisidedame prie šokančiųjų rato, kaip atsigauna dvasia ir kūnas, kaip smagu šokti poroje, jausti judesių darną?

Išaukštinti šokį – toks Lietuvos liaudies kultūros centro sumanytos akcijos tikslas. Pastaraisiais metais liaudies šokio pomėgis pastebimai didėja, rengiamos vakaronės, buriasi šokių klubai, kur jauni ir vyresni žmonės smagiai leidžia laisvalaikį, kuria šventinę nuotaiką, bendrauja. Taigi belieka šiam tikslui sutelkti visas pajėgas.

Šokių šventės vyks aikštėse, kiemuose, salėse, gamtoje ir kitose visuomenei atvirose erdvėse. Didesni akcijos renginiai bus surengti etnografinių regionų centruose ar kituose miestuose: Aukštaitijos regiono – Panevėžio Laisvės aikštėje, Dzūkijos regiono – Druskininkų Pramogų aikštėje, Mažosios Lietuvos krašto – Klaipėdos savivaldybės etnokultūros centro kiemelyje, Sūduvos regiono – Marijampolės Jono Basanavičiaus aikštėje, Žemaitijos regiono – Telšių Turgaus aikštėje. Visa Lietuva šoks aukštaitiškąjį „Malūnėlį“, suvalkietiškąjį „Šyvį“, dzūkiškąjį „Sukčių“, mažlietuviškąjį „Dustarą“, žemaitiškąjį „Gyvaterį“, visiems žinomą „Ant kalno karklai“ ir kitus tradicinius šokius.

Vilniuje akcijos renginys papuoš Tautų mugę – sostinės gyventojai ir svečiai tradicinių šokių mokysis Gedimino prospekte prie Vinco Kudirkos aikštės. Nuo 17 val. 30 min. renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LRT Kultūros kanalą, tad kiekvienas panorėjęs galės ne tik žiūrėti, bet ir šokti savo namuose ar kieme.

A

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.