Šiauliai nusilenkė operos dainininkui Virgilijui Noreikai

779-ąjį gimtadienį švenčiantys

779-ąjį gimtadienį švenčiantys Šiauliai penktadienį pagerbė naująjį miesto garbės pilietį, pasaulinio garso operos grandą tenorą Virgilijų Kęstutį Noreiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
779-ąjį gimtadienį švenčiantys Šiauliai penktadienį pagerbė naująjį miesto garbės pilietį, pasaulinio garso operos grandą tenorą Virgilijų Kęstutį Noreiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:44 AM

Garbės piliečio regalijos maestro įteiktos per iškilmingą pagerbimo ceremoniją Ch. Frenkelio viloje.

Šiauliuose gimusiam ir vaikystę čia praleidusiam V. K. Noreikai garbės piliečio titulas suteiktas už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į miesto kultūros plėtrą bei aktyvią visuomeninę veiklą. Maestro tapo 38-uoju Šiaulių miesto garbės piliečiu.

„Šiauliai – nepaprastai brangus man miestas, – dienraščiui „Vakaro žinios“ sakė V. K. Noreika. – Čia aš gimiau, čia prasidėjo mano kūrybinis kelias, todėl nepaprastai branginu šį savo gimtojo miesto apdovanojimą. 1942-1944 metais atlikau vaikišką vaidmenį Šiaulių dramos teatre pastatytoje Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės pjesėje „Dvylika brolių, juodvarniais lakstančių“. Vaidinau nykštuką ir iki šiol atsimenu savo vaidmens tekstą. Reikalavau, kad mane paskelbtų karaliumi, kadangi skridau aukščiau už erelį.

Tuo metu, dar nesulaukęs nė dešimties metų, važiavau su teatru ir į pirmąsias gastroles savo gyvenime. Vaidinau trejus metus. Tačiau svarbiausia, kad turėjau galimybę stebėti dramos spektaklius, klausytis operetės. Tos melodijos ir tekstai man iki šiol skamba ausyse“.

Pasak maestro, Saulės miestui negresia tapti provincijos užkampiu. V. K. Noreikos žodžiais, Šiauliai turi puikų orkestrą, puikų chorą, duris čia atveria vis daugiau koncertinių salių. Šiauliai yra puikus miestas, turintis gilias kultūros tradicijas, Šiauliai nuo seno buvo ir tebėra regiono kultūros centras, išugdęs daug garsių menininkų.

Gausybė aktorių iš Šiaulių pokario metais perėjo į Nacionalinį dramos teatrą. Miestas auga, turi nuostabią pėsčiųjų gatvę, yra patogioje geografinėje padėtyje. Čia jaučiama ir žemaitiškos, ir aukštaitiškos kultūrų įtaka.

„Išrinktas miesto garbės piliečiu pagal savo jėgas darysiu viską, kad Šiauliams sektųsi dar geriau“, – sakė dainininkas.

Su tėvais į Vilnių V. K. Noreika persikėlė būdamas dešimties metų, tačiau gimtojo miesto nepamiršta ir šiandien.

„Kiekvienais metais dainuoju Šiauliuose, bet ilgiau paviešėti gimtajame mieste neleidžia užimtumas“, – sakė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje tebedėstantis maestro, rugsėjo 25-ąją pakviesiantis gerbėjus į jubiliejinį koncertą Šiaulių arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.