Mažasis teatras apleistas patalpas pavers menininkų dirbtuvėmis

Vilniaus mažasis teatras siekia

Vilniaus mažasis teatras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus mažasis teatras.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 13, 2015, 4:42 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:07 AM

Teatras iš Valstybės investicijų programos jau gavo lėšų techniniam projekto parengti, patvirtino laikinoji teatro vadovė Daiva Baltūsytė – Len.

Vilniaus mažasis teatras nurodo, kad sostinės Labdarių gatvėje esančių pastatų kompleksas yra įtrauktas į prioritetinių kultūros infrastruktūros objektų modernizavimo sąrašą bei laukia finansavimo – „Teatro sodo“ pastatams atnaujinti ir pritaikyti naujai veiklai reikėtų apie 5 mln. eurų.

„Projektu siekiama paversti merdėjantį Vilniaus senamiesčio pastatų kompleksą Labdarių gatvėje kultūriniu multifunkciniu centru, patraukliai sutvarkyti prieigas, pagerinti miesto dalies infrastruktūrą ir įvaizdį. Taip pat siekiama sudaryti sąlygas teatro ir kūrybinių verslų plėtrai ir inovacijoms, sukurti menininkams, jų grupėms, teatralams ir koncertinėms įstaigoms lengvai pasiekiamą erdvę kūrybiniams projektams rengti, seminarams ir kitoms edukacinėms programoms, kultūros darbuotojų tęstiniam mokymuisi“, – nurodė teatro atstovai.

Šiuo metu apleistos patalpos sostinės senamiestyje naudojamos kaip sandėliai teatro rekvizitui bei kitiems daiktams.

Vilniaus mažasis teatras taip pat tikisi, kad teikiant paslaugas bus uždirbta lėšų „Teatro sodui“ išlaikyti, sukurti naujas darbo vietas kultūros darbuotojams, didinti ekonominį ir socialinį naudingumą.

Kaip anksčiau sakė D.Baltusytė – Len, planai įkurti multifunkcinį centrą gimė prieš aštuonerius metus, tačiau atėjus ekonominiam sunkmečiui valstybės biudžete lėšų jiems įgyvendinti neatsirado.

Vilniaus mažojo teatro meno vadovas režisierius Rimas Tuminas yra užsiminęs, kad ši vieta turėtų būti „teatrinė oazė“, kurioje jaunieji aktoriai galėtų mokytis meistriškumo, čia būtų įkurtas su teatru susijusių specialybių centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.