Kauno dramos teatras atveža vilniečiams rinktinius spektaklius

Po vasariško atokvėpio, ilgai neužsibuvęs gimtajame mieste, Nacionalinis Kauno dramos teatras atkeliauja į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą. Gastrolių programoje – net penki spektakliai įvairaus skonio žiūrovams.

Scena iš spektaklio „Balta drobulė“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Balta drobulė“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Biografija: vaidinimas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Biografija: vaidinimas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Biografija: vaidinimas“.
Scena iš spektaklio „Biografija: vaidinimas“.
Scena iš spektaklio „Aušros pažadas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Aušros pažadas“.<br>D.Matvejevo nuotr.
L.Laucevičius spektaklyje „Miškinis“.<br>D.Matvejevo nuotr.
L.Laucevičius spektaklyje „Miškinis“.<br>D.Matvejevo nuotr.
Scena iš spektaklio „Kiškis pabėgėlis“.<br>Organizatorių nuotr.
Scena iš spektaklio „Kiškis pabėgėlis“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

lrytas.lt

Sep 14, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 8:47 PM

Spalio 6 d. 14 val. mažųjų laukia susitikimas su Kiškiu Pabėgėliu LNDT Mažojoje scenoje. Tai linksmas muzikinis spektaklis pagal Liudviko Jakimavičiaus knygelę „Lapė ir kaliošai“, suprantamas net dvejų metų teatro lankytojams.

Šioje pasakoje atsiskleidžia neginčijama tiesa: „visur gerai, bet namuose – geriausia!“. Nutrūktgalviai veikėjai emigrantai papasakos, ką reiškia gimtieji namai ir kokie nuotykiai mus pasitinka ieškant įspūdžių svetur.

Spalio 6 d. 18.30 val. Didžiojoje LNDT scenoje bus rodoma sezono premjera – Janio Balodiso „Miškinis“ (režisierius Valteris Silis). Šis spektaklis sukurtas kūrybinės laboratorijos principu – pjesės tekstas ir scenos gimė analizuojant konkrečią latvio Janio Pynupo, kuris 50 metų slapstėsi nuo sovietų, istoriją. Į Lietuvą perkeltas pjesės veiksmas kelia esminius ir gana nepatogius klausimus: ar buvimas „miškiniu“ reiškia išsilaisvinimą iš sistemos gniaužtų, ar ilgiausiai trukusį atsakomybės vengimą žmonijos istorijoje?

Ar kada nors svarstėte galimybę pakeisti savo gyvenimą? Šią siurrealistinę lygtį sprendžia Maxo Frischo pjesės „Biografija: vaidinimas“ herojus, elgsenos profesorius Kiurmanas. Spektaklis šiais metais apdovanotas dviem Auksiniais scenos kryžiais: už geriausią režisūrą – režisierius Gintaras Varnas ir už pagrindinį vyro vaidmenį – aktorius Dainius Svobonas. Spektaklis bus rodomas net du vakarus – spalio 7 ir 8 d. 18.30 val. LNDT didžiojoje scenoje.

Spalio 9 d. 16 val. LNDT didžiojoje scenoje bus proga išvysti vieno iškiliausių egzodo literatūros kūrinių – Antano Škėmos romano „Balta drobulė“ – inscenizaciją. Režisieriaus Jono Jurašo ir dramaturgės Aušros Marijos Sluckaitės kūrinys perteikia A.Škėmos ir jo prototipo Antano Garšvos dvilypę savijautą: jo abejones, blaškymąsi tarp troškimo ir negalėjimo grįžti į savo namus, tarp netikėjimo ir noro tikėti, tarp absurdo suvokimo ir prasmės ieškojimo.

Šis spektaklis – puiki vaizdinė medžiaga vyresniųjų klasių moksleiviams, literatūros pamokose studijuojantiems A.Škėmos kūrybą.

NKDT gastroles vainikuos subtili besąlygiška motinos meile apdovanoto sūnaus istorija spektaklyje „Aušros pažadas“ (režisierė Agnė Sunklodaitė) pagal Vilniuje augusio prancūzų rašytojo ir diplomato Romain Gary autobiografinį romaną.

Spektaklyje žaismingai atgyja pirmosios meilės nuotykis Lietuvos sostinėje – garsioji istorija apie suvalgytą guminį kaliošą, baleto pamokos, rūstūs karo išmėginimai ir skaudi netektis. Spektaklis žiūrovų lauks spalio 9 d. 19.30 val. LNDT mažojoje scenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.