Paaiškėjo, kas pateks į antrąjį M. K. Čiurlionio konkurso turą

Trečiadienį paskelbti VII Tarptautinio M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso I turo rezultatai – toliau dėl konkurso laureatų vardo ir solidžių piniginių prizų varžysis 17 pianistų ir 12 vargonininkų.

M.K.Čiurlionio konkursas išrinko finalininkus.<br>Rengėjų nuotr.
M.K.Čiurlionio konkursas išrinko finalininkus.<br>Rengėjų nuotr.
Žiuri narė M.Rubackytė.<br>Rengėjų nuotr.
Žiuri narė M.Rubackytė.<br>Rengėjų nuotr.
Žiuri narys Z.Ibelhauptas.<br>Rengėjų nuotr.
Žiuri narys Z.Ibelhauptas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-09-16 17:42, atnaujinta 2017-10-15 12:23

Tarptautinės žiuri sprendimu pasirodymus konkurse tęs ir septyni lietuvių pianistai: Jurgis Aleknavičius, Paulius Andersson, Motiejus Bazaras, Justas Čeponis, Robertas Lozinskis, Neringa Valuntonytė ir Joris Sodeika. Į antrąjį turą patekusių pianistų geografija išlieka itin plati: mūsų šalies pianistai rungsis su atlikėjais iš Rusijos, Japonijos, Rumunijos, Kinijos, Šveicarijos, Prancūzijos ir Bolivijos.

Vargonininkų kategorijoje lietuvių – vos ketvirtadalis. Iš 23 dalyvių į antrąjį turą pateko lietuviai Vaidas Alaunė, Mona Roždestvenskytė ir Rimvydas Mitkus.

VII Tarptautinis M.K.Čiurlionio konkursas tęsis iki rugsėjo 23 dienos, o konkurso antrojo turo ir finalų perklausos vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ir Šv. Kazimiero bažnyčiose. Dalyviai varžosi ne tik dėl prestižinio konkurso laureato vardo, atversiančio duris į ne vieną Lietuvos ir užsienio koncertų salę, bet ir dėl 10 000 eurų prizo, kuris bus skirtas I vietos laimėtojams. II ir III vietų laimėtojai dalinsis 6000 ir 3000 eurų premijas. Viso konkurso prizinį fondą sudaro 46 000 eurų.

Pirmą kartą Lietuvos ir M.K.Čiurlionio konkurso istorijoje organizatoriai suteikia galimybę dalyvių pasirodymus stebėti tiesiogiai internetu – konkurso perklausas galima stebėti adresu ciurlionis.link.

Dėl konkurso laureatų vardo ir solidžių piniginių prizų varžysis:

Pianistai:

Daria Parkhomenko (Rusija) Nikolai Saratovsky (Rusija) Andrey Ivanou (Baltarusija) Neringa Valuntonytė (Lietuva) José Andrés Navarro Silberstein (Bolivija) Motiejus Bazaras (Lietuva) Justas Čeponis (Lietuva) Guillaume Durand (Prancūzija) Ayane Matsuura (Japonija) Robertas Lozinskis (Lietuva) Paul Erik Andersson (Lietuva) Polina Kuznetcova (Rusija) Joris Sodeika (Lietuva) Mihai Diaconescu (Rumunija) Jurgis Aleknavicius (Lietuva) Dongfang Lin (Kinija) Jean Selim Abdelmoula (Šveicarija)

Vargonininkai:

Vaidas Alaunė (Lietuva) Yeonju Kim (Pietų Korėja) Markus Kaufmann (Vokietija) Mateusz Rzewuski (Lenkija) Ioanna Solomonidou (Graikija) Jarosław Kocik (Lenkija) Daniel Knut Pernet (Čekija) Mona Roždestvenskytė (Lietuva) Rimvydas Mitkus (Lietuva) Soyon Park (Pietų Korėja) Barbara Lorenc (Lenkija) Julian Gołosz (Lenkija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.