Merkinėje – kunigaikštį Vildaugą įamžinusio skulptoriaus paroda

Puikiai visiems pažįstamo vilniečio keistuolio kunigaikščio Vildaugo skulptūrą sukūręs žinomas skulptorius Artūras Makštutis-Maksimilianas atidaro autorinę parodą „Mūsų reikalas“, skirtą Dzūkijos krašto žmonėms. Skulptūros ir fotografijos parodos atidarymas įvyks rugsėjo 27 d. Merkinėje.

A.Makštutis-Maksimilianas sukūrė kunigaikščio Vildaugo skulptūrą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Makštutis-Maksimilianas sukūrė kunigaikščio Vildaugo skulptūrą.<br>T.Bauro nuotr.
Skulptorius A.Makštutis-Maksimilianas gyvena ir kuria Liškiavoje.
Skulptorius A.Makštutis-Maksimilianas gyvena ir kuria Liškiavoje.
A.Makštutis-Maksimilianas autorinę parodą atidarys Merkinėje.
A.Makštutis-Maksimilianas autorinę parodą atidarys Merkinėje.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

2015-09-24 12:43, atnaujinta 2017-10-14 03:56

A. Makštučio-Maksimiliano autorinė paroda apie laiko tėkmės pajautimą sudėta tarytum iš kelių dalių. Subjektyvus asmeninis žvilgsnis į praeitį, šeimos istoriją, prisiminimus, į tai, ko daugiau nebus. Praėjusio amžiaus fotografijos iš šeimos albumo, senelių gyvenimo istorija.

„Prisiminimai, sustoję kaip nuotraukoje, didelėje medinėje pirkioje, kieme, pilname kitokių nei mieste dalykų, atrodo ir dabar kabo kažkur toli kaip didžiulis šviesus debesis. Laiko tėkmė neša viską, kas negali išlikti. Mano senelių istorijoje randu tai kas nesensta. Pastovios vertybės, kaip išmintis, tvirtybė, grožio ir pasaulio tvarkos supratimas, eina per visus gyvenimus, išlieka amžinai“, – apie priežastis, paskatinusias surengti parodą „Mūsų reikalas“, pasakojo A.Makštutis-Maksimilianas.

Kita autorinės parodos dalis – skulptūra, objektai, praėjusio laiko įvykių atspaudai kūryboje. Pasak menininko, tai tarsi minčių laukas tarp įvairių lyg ir nesusijusių dalykų, kuris užpildo, apglėbia ir bando sustabdyti tai, kas nesulaikomai dingsta praeityje.

„Laikas kada nors pateikia klausimus: kas aš esu, iš kur aš, kur einu. Nuo tokių nepatogių klausimų bandau pasislėpti vaikystės prisiminimuose... Šią parodą skiriu savo tėvuko Vito Makštučio atminimui“, – atskleidė skulptorius A.Makštutis-Maksimilianas.

Autorius nuo 2011 m. LDS narys. Nuo 2010 m. gyvena ir kuria Liškiavoje.

A.Makštučio-Maksimiliano parodos „Mūsų reikalas“ atidarymas. Rugsėjo 27 d. 14 val. Merkinė (Vilniaus g. 3). Paroda veiks iki spalio 28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.