Žavios solistės prancūziškos muzikos kerais nuspalvins rudenį

Jei užplūs kelionių ilgesys,

Smuikininkė S.Venslovaitė, pianistė V.Kopjova su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu G.Šlekytės (kairėje), perkels klausytojus į Paryžių.
Smuikininkė S.Venslovaitė, pianistė V.Kopjova su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu G.Šlekytės (kairėje), perkels klausytojus į Paryžių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 10:38 AM

„Kodėl E.Chaussono koncertas? Jis tiesiog parašytas mums visiems! Originali versija yra kvartetui bei smuikui ir fortepijonui, tačiau kas gi dar, jei ne Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, ryšis imtis kvarteto repertuaro? E.Chaussonas yra vienas kompozitorių, ieškojusių netradicinių formų ir naujų sprendimų muzikoje. Tipiškas koncerto žanras E.Chaussono partitūroje virto koncertu su soline partija, išreikšta visuose balsuose. Kitaip tariant, kvartetas, smuikas ir fortepijonas yra lygiaverčiai solistai“, – pasakojo nuo penkerių metų smuiku griežianti S.Venslovaitė.

Anot Kaune gimusios ir intensyviai svarbiausiose Lietuvos, Vokietijos, Austrijos, Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Olandijos, Slovakijos, Latvijos, Lenkijos koncertų salėse skambinančios pianistės V.Kopjovos, toks prancūziškos muzikos koncertas neabejotinai nuspalvins rudenį.

Drauge koncertuosiančios atlikėjos susipažino Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete, kur šiuo metu abi studijuoja ir jau pačioje pažinties pradžioje pabandė groti kartu. Kaip pamena V.Kopjova, pirmasis su Simona atliktas kūrinys taip pat buvo prancūziškas – Claude'o Debussy Sonata, o scenos partnerė ją sužavėjo spontaniškumu, drąsa priimti netikėtus sprendimus scenoje, nuolatine išraiškos naujovių paieška ir garso savitumu.

Gražių epitetų pianistei negailėjo ir S.Venslovaitė: „Veronika yra ne vien nuostabi atlikėja, puiki kamerinės muzikos žinovė, bet ir artima siela. Apie kūrinio interpretaciją mums nereikia daug diskutuoti. Grodamos kartu, mes tarsi papildome viena kitą, o rezultatai jau nudžiugino klausytojus Vilniuje ir Vienoje. Vos pradėjusios kartu muzikuoti, sukibome be didelio vargo. Po pirmojo rečitalio Lietuvoje mudviem tiesiog buvo aišku, kad kartu dar grosim ir grosim“.

Solistės, įvertintos tiek respublikiniuose, tiek tarptautiniuose konkursuose, it susitarusios džiaugėsi galimybe bendradarbiauti su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru: „Šis kolektyvas visuomet žavėjo kūrybinga atmosfera, įdomiais programų sumanymais, atvirumu naujovėms, pokštams ir šmaikštumui. Labai džiaugiamės, kad mus visus sustyguos“ dirigentė G.Šlekytė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.