„Vilnius Jazz“ žvaigždė D. Pifarély trečiadienį gros knygyne

28-ojo festivalio „Vilnius Jazz“ įžanginis koncertas neatsitiktinai rengiamas „Rūdininkų knygyne“. Jis yra oficialus ECM įrašų kompanijos atstovas Lietuvoje, o Dominique‘as Pifarély bendradarbiauja su šia kompanija daugiau kaip du dešimtmečius, dažniausiai – kaip iškilaus prancūzų klarnetininko ir saksofonisto Louiso Sclaviso partneris.

Smuikininkas D.PIfarely.<br>J.B.Millot nuotr.
Smuikininkas D.PIfarely.<br>J.B.Millot nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2015, 7:52 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:56 AM

Po dešimtmečio pertraukos Dominique‘as Pifarély pratęsė bendradarbiavimą su ECM, įamžinęs puikų smuiko solo rečitalį. Tai šimtaprocentinės improvizacijos, išskyrus Victoro Youngo džiazo standarto „My Foolish Heart“ laisvą interpretaciją.

Šiandien, trečiadienį, 19 val. „Rūdininkų knygyne“ smuikininkas pristatys šį albumą. „Paprastai džiazo smuikininkus lydi fortepijonas, gitara ar kontrabosas, bet dar Johannas Sebastianas Bachas kadaise įrodė, kad tai visai nebūtina“, – juokavo atlikėjas.

Už jo pečių juntama smuiko istorija; virtuozui ji – ne našta, o lobynas, praturtinantis kūrybą. Naujausią savo solinį albumą D. Pifarély pavadino „Time Before and Time After“. Jis įkvėptas Thomaso Stearnso Elioto eilių, o albumo kūriniai dedikuoti įvairiems poetams. Smuikininkas prisipažino norėjęs, kad jo albumas primintų eilėraščių rinkinį. „Aš didelis poezijos mėgėjas“, – neslėpė Dominique‘as.

Pastaruoju metu jis daug muzikuoja solo. Vadina šią veiklą savo kūrybinėmis dirbtuvėmis, mat improvizuodamas solo gludina džiazo žodyną ir stilių. Menininkas tvirtina pagalvojantis apie tai, ką gros, tik dešimt ar dvidešimt sekundžių prieš eidamas į sceną: jo soliniai projektai – tai spontaniški atsivėrimai, kuriems būtinas gyvas kontaktas su publika.

Jaukus, nedidelis „Rūdininkų knygynas“ jį garantuoja. Tačiau būtina Išankstinė registracija į koncertą . Registruotis galima el.paštu (info@rudninkuknygynas.lt) arba telefonu (+370 5 2610266). Bilieto kaina – 14,99 €.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.