„Audiokaukas“ kviečia pakeliauti po haliucinacijų pasaulį

Lapkričio 13 d. penktadienį, Menų spaustuvės Juodojoje salėje bus pristatomas vienas iš pavasarį įvykusio 6-ojo „Naujosios operos akcijos“ (NOA) festivalio favoritų – kompozitoriaus ir garso menininko Arturo Bumšteino garso vaidinimas „Audiokaukas“.

„Audiokauko“ auditorija.<br>Organizatorių nuotr.
„Audiokauko“ auditorija.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-10 11:20, atnaujinta 2017-10-05 01:14

Tai koliažo principu sukomponuota istorija, įkvėpta daugiau kaip 100 filmų ir knygų, „Eridano“ leidyklos serijos „Mokslinės fantastikos aukso fondas“ bei Lietuvos televizijos laidų „Videokaukas“. Garso vaidinimo autorius A.Bumšteinas vien šiai medžiagai išstudijuoti skyrė keletą metų.

„Audiokauko“ istorija – tai trumpas epizodas iš jauno talentingo kulinaro Deniso gyvenimo, jo patirtas ruošiant patiekalą iš bobausių. Kulinarinės „nesėkmės“ – apsinuodijimo bobausiais – padariniai atskleidžiami garso vaidinimo klausytojams. Taigi tai Deniso kelionė, kurioje jo pakeleiviais tampa ir žiūrovai, kai pagrindinis herojus, skaitydamas mokslinės fantastikos literatūrą, persikelia į tekste įkūnytą pasaulį ir patiria jame aprašomus nuotykius.

Iš haliucinogeninių miražų vaikiną pažadina skambutis: radijo laidos vedėja Denisą pakviečia apsilankyti studijoje. Herojus sutinka ir į tiesioginę laidos transliaciją atsineša iš mokslinės fantastikos knygų fragmentų suklijuotą koliažą, kurį pristato kaip savo rašomą eksperimentinės kulinarijos veikalą. Radijo eteryje Denisas skaito ištraukas iš savo „knygos“ ir vėl persikelia į haliucinacijų pasaulį, tik šįkart – kartu su visais radijo laidos klausytojais.

Lapkričio 13 d. kūrinys bus pristatomas Menų spaustuvės Juodojoje salėje, ją paverčiant poilsio ir atsipalaidavimo zona, kurioje bus įdiegta „surround“ garso sistema. Po kelionės į haliucinacijų pasaulį žiūrovai bus vaišinami bobausių „risotto“, pagamintu pagal Deniso receptą (jis jau buvo sėkmingai išbandytas pavasarį, premjeros metu).

Garso vaidinimas „Audiokaukas“ – tai radijo transliacijos ribas peržengiantis teatrinis vyksmas, rodomas ne tik tradicinėje salėje. Šią vasarą Deniso „haliucinacinė kelionė“ nuaidėjo po atviru naktiniu Juodkrantės paplūdimio dangumi, lydima natūralių gamtos garsų.

„Audiokauko“ fragmentas taip pat įtrauktas į Lenkijos leidybos kompanijos „Bôłt Records“ 2014 metais išleistą dvigubą kompaktinę plokštelę „Pole Reports from Space“ („Lenkų pranešimai iš kosmoso“), skirtą Rytų Europos mokslinės fantastikos žanro garso takeliams bei jų šiuolaikinėms interpretacijoms.

Spektaklis Menų spaustuvės Juodojoje salėje – tai Mažojo NOA festivalio programos dalis. Festivalis prasidės ten pat lapkričio 12 d. 19 val. žymiausiu NOA spektakliu „Geros dienos!“. Lapkričio 14 d. 17 ir 19 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje bus rodomas naujausias NOA projektas „Confessions“. Lapkričio 15-ąją jis pasieks Klaipėdos kultūros fabriką.

Kompozitoriaus A.Bumšteino garso vaidinimas „Audiokaukas“ Menų spaustuvės Juodojoje salėje – lapkričio 13 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.