Keturi originalūs ir labai paprasti kiaušinių marginimo būdai

Artėjant šv. Velykoms pradedame sukti galvas, kaip originaliai ir išradingai išmarginti kiaušinius. Turbūt visi žinome tokius būdus, kaip dažymą svogūnų lukštais, dekoravimą vašku ar džiovintomis žolelėmis, skutinėjimą. Tačiau kasmet atsiranda ir vis naujų.

Dekoravimas šilku.
Dekoravimas šilku.
Dekoravimas kreidelėmis.
Dekoravimas kreidelėmis.
Dekoravimas nuoviromis.
Dekoravimas nuoviromis.
Dekoravimas nagų laku.
Dekoravimas nagų laku.
Dekoravimas šilku.
Dekoravimas šilku.
Daugiau nuotraukų (5)

Karolina Datkūnienė

Mar 21, 2016, 12:30 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:16 AM

Siūlome susipažinti net su keturiais originaliais būdais. Jie nereikalauja didelio pasiruošimo, bet garantuoja – jūsų margučiai bus visų liaupsinami ir žadins smalsumą, kaip juos dažėte.

Šilkinio kaklaraiščio antspaudas

Žinoma, kad šilkas yra natūralus pluoštas, kuris laikomas tauriausia tekstilės žaliava, yra lengvas ir minkštas. Tačiau kuo čia dėti velykiniai margučiai? Juos galima išpuošti naudojant dėvėtų drabužių parduotuvėse nusipirktus šilkinius kaklaraiščius. Marginti kiaušinius šiuo būdu ypač lengva.

Jums reikės: šilkinių kaklaraiščių su raštais, baltų ir dar nevirtų kiaušinių, siūlo bei puodo.

Dažymo procesas: išardžius kaklaraištį, medžiaga sukarpoma į nedideles skiauteles. Audinys turi apgaubti visą kiaušinį. Suviniojus kiaušinį į medžiagą, margutis sutvirtinamas siūlu, kad kaklaraištis priglustų kuo standžiau. Galiausiai visi paruošti kiaušiniai keliauja į puodą ir verdami iki 30 min. Palikite atvėsti kiaušinus. Nebijokite dėti į puodą skirtingų raštų kiaušinių – jie tarpusavyje nenusidažys. Atvėsusius kiaušinius išvyniokite, tada ir pamatysite stebuklingą šilkinio kaklaraiščio rašto antspaudą ant margučio.

Dekoravimas  kreidelėmis

Šis būdas ypač patrauklus, jei namuose auginate mažamečius vaikus ir norite juos įtraukti į kiaušinių marginimo procesą. Tereikia kietai išvirti baltus kiaušinius ir išėmus juos iš puodo sudėti į kiaušinių laikiklius. Svarbu kiaušinių neatvėsinti.

Dažymo procesas: pasirinktą kreidelę priglauskite prie ką tik iš puodo išimto balto kiaušinio ir sukamais judesiai pradėkite jį marginti. Koks bus margutis? Tai priklauso tik nuo jūsų pasirinktų kreidelių spalvų ir piešiamų ornamentų.

Dekoravimas pagal moteris

Šis būdas skirtas moterims, nes vyrai tiesiog neturėtų jam reikiamų priemonių.

Jums reikės: baltų, kietai virtų kiaušinių, plastikinio indelio, vandens, pasirinktų spalvų nagų lako, medinio pagaliuko bei lateksinių pirštinių, kad nenusidažytumėte savo nagų.

Dažymo procesas: į pasirinktą plastikinį indelį įpilkite kambario temperatūros vandens, įlašinkite norimų spalvų nagų lako ir mediniu pagaliuku atsargiai perbraukite paviršių, kad išsilietų nagų lako spalvos. Tik nesukite ratu, kad ornamentas nesusigadintų. Užsidėjusios pirštinę, imkite kiaušinį ir merkite jį į plastikinį indelį, o ištrauktą iš vandens padėkite išdžiūti. Vėliau su šiuo margučiu procesą pakartokite, galite naudoti ir kitas nagų lako spalvas, taip margutis taps dar įspūdingesnis.

Dekoravimas nuoviromis

Šis būdas yra paplitęs naudojant svogūnų lukštus. Tačiau galima naudoti ir kitas daržoves.

Jums reikės: karštų, kietai išvirtų, baltų kiaušinių ir norimos spalvos nuovirų, pvz., morkų.

Dažymo procesas: į pasiruoštas nuoviras dėkite kiaušinį ir palikite jį 5 valandoms, kad į kiaušinio lukštą įsigertų natūralių dažų. Nuoviroms ruošti patariama naudoti morkas, raudonąjį kopūstą, špinatus, ciberžolę, kajano bei čili pipirų miltelius, kavą ir mėlynes.

Tikime, kad kiaušinių marginimas šiais būdais suteiks jums džiaugsmo, o jūsų svečius nustebins. Šiltų ir jaukių šv. Velykų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.